Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,150
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف کنسانتره در جیره غذایی و حذف تک یاخته ها از شکمبه بر میزان سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند و بز

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 اکوسیستم میکروبی شکمبه به طور عمده شامل جمعیت باکتری ها, تک یاخته ها و قارچ ها است که نقش مهمی در فرآیند تخمیر در شکمبه ایفا می کنند. هدف از انجام این تحقیق تعیین سهم تک یاخته ها در میزان سنتز پروتئین میکروبی در شکمبه بوده است. در این آزمایش از 4 راس گوسفند نر نژاد شال و 4 راس بز فیستول گذاری شده در شکمبه در قالب طرح آماری مربع لاتین استفاده شد و اثر 4 نوع جیره غذایی شامل: 1) جیره تمام علوفه ای, 2) جیره حاوی 20 درصد کنسانتره, 3) جیره حاوی 40 درصد کنسانتره, و 4) جیره حاوی 60 درصد کنسانتره در دو مرحله حضور و عدم حضور تک یاخته ها در شکمبه بررسی شد. حذف تک یاخته ها از شکمبه با استفاده از روش شستشو و تخلیه صورت گرفت. در این تحقیق برای برآورد میزان سنتز پروتئین میکروبی از روش تخمین میزان مشتقات پورینی دفع شده از طریق ادرار استفاده شد. اساس این روش اندازه گیری میزان دفع مجموع اسید اوریک, آلانتوئین, گزانتین و هیپوگزانتین می باشد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که جیره های غذایی تاثیر آماری معنی داری بر میزان پروتئین میکروبی سنتز شده در شکمبه گوسفند و بز ندارد ولی با حذف تک یاخته ها از شکمبه گوسفند بر میزان سنتز پروتئین میکروبی سنتز شده افزوده شد (18/11 در مقابل 73/7 گرم در روز) و اختلاف آماری معنی داری بین این دو حالت وجود داشت(p<0.05) . در شکمبه بز نیز در حالت عدم حضور تک یاخته ها در مقایسه با حضور تک یاخته ها بر میزان پروتئین میکروبی سنتز شده افزوده شد (82/7 در مقابل 05/6 گرم در روز) و بین این دو حالت اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری خورشیدی، کاوه. (1387). بررسی اثر سطوح مختلف کنسانتره در جیره غذایی و حذف تک یاخته ها از شکمبه بر میزان سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند و بز. علوم زیستی، 2(1 (پیاپی 4))، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/164155/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری خورشیدی کاوه. بررسی اثر سطوح مختلف کنسانتره در جیره غذایی و حذف تک یاخته ها از شکمبه بر میزان سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند و بز. علوم زیستی[Internet]. 1387؛2(1 (پیاپی 4)):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/164155/fa

    IEEE: کپی

    کاوه جعفری خورشیدی، “بررسی اثر سطوح مختلف کنسانتره در جیره غذایی و حذف تک یاخته ها از شکمبه بر میزان سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند و بز،” علوم زیستی، vol. 2، no. 1 (پیاپی 4)، pp. 19–28، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164155/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا