مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی درکبد طیور و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها

صفحات

 صفحه شروع 252 | صفحه پایان 258

چکیده

 سابقه و هدف: کمپیلوباکتر ها گونه ای از باکتری های مشترک میان انسان و طیور هستند که عموما عامل ایجاد بیماری های مختلف از جمله گاستروانتریت, در انسان می باشند. به نحوی که سیستم گوارشی طیور دارای میزان بالایی از این باکتری است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع گونه های کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی در کبد طیور بسته بندی شده و آماده برای عرضه به عموم و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها است.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و در فصل بهار سال 1395 در شهر همدان انجام شد. تعداد 80 نمونه کبد مرغ بسته بندی شده در فروشگاه های عرضه کننده گوشت و مشتقات طیور, از سطح شهر همدان جمع آوری گردید که ابتدا مرحله غنی سازی نمونه های کبد در محیط بروسلا براث انجام شد و سپس جداسازی با استفاده از محیط انتخابی کمپیلوباکتر سلکتیو آگار صورت گرفت. در مرحله بعد به وسیله تست های تشخیصی شیمیایی و مشاهده مستقیم در زیر میکروسکوپ صحت باکتری های مورد نظر تایید گردید و تست آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن جهت تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها انجام شد.یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 80 عدد نمونه کبد مورد بررسی, شیوع 90 درصدی را کمپیلوباکتر ها دارا هستند. که از این میزان شیوع 73.61 درصد کمپیلوباکترژژونی و 26.39 درصد کمپیلوباکترکلی مشاهده شد. بیشترین میزان مقاومت ایزوله ها به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول 10 میکروگرمی به میزان 79 درصد و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیک جنتامایسین 10 میکروگرمی به میزان 99 درصد مشاهده گردید. از 12 نوع دیسک آنتی بیوتیکی مورد استفاده بیشترین میزان مقاومت ایزوله ها به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول 10 میکروگرمی و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیک جنتامایسین 10 میکروگرمی مشاهده گردید.نتیجه گیری: میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی در کبد طیور بسته بندی عرضه شده در شهر همدان نسبتا بالا بوده و مصرف کنندگان باید دقت بالایی زمان پخت و مصرف این ماده غذایی داشته باشند و می توانند با پخت کبد مرغ در دمای بالای 70 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه و شست و شوی صحیح وسایل مورد استفاده قبل از طبخ و پخت از انتشار این باکتری جلوگیری کنند و بهتر است در صورت امکان افراد دارای نقص سیستم ایمنی, سالمندان و کودکان از خوردن کبد طیور خودداری نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعادتمند، علی، علیخانی، محمدیوسف، حبیبی پور، رضا، و حشمتی، علی. (1396). بررسی میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی درکبد طیور و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 24(3 (مسلسل 85) )، 252-258. SID. https://sid.ir/paper/17416/fa

    Vancouver: کپی

    سعادتمند علی، علیخانی محمدیوسف، حبیبی پور رضا، حشمتی علی. بررسی میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی درکبد طیور و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1396؛24(3 (مسلسل 85) ):252-258. Available from: https://sid.ir/paper/17416/fa

    IEEE: کپی

    علی سعادتمند، محمدیوسف علیخانی، رضا حبیبی پور، و علی حشمتی، “بررسی میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی درکبد طیور و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 24، no. 3 (مسلسل 85) ، pp. 252–258، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17416/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button