مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر باکتریسیدال و باکتریو استاتیک عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک سدیم کلراید بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 315

چکیده

 مقدمه و هدف: پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی ناشی از کلونیزاسیون باکتری ها به ویژه استرپتوکوکوس موتانس بوده که با دکلسیفیکاسیون بخش غیر آلی دندان شروع شده و با تخریب ماتریکس آلی دنبال می شود. مطالعات, مقاومت نسبی به عوامل شیمیایی و همچنین آنتی بیوتیک ها در میان میکروفلور طبیعی دهان به خصوص استرپتوکوک های گروه ویریدانس را نشان می دهند. رویکردهای اخیر طب نیز به بهره گیری از گیاهان دارویی, در پیشگیری و درمان بیماری ها به واسطه عوارض جانبی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه میزان اثر باکتریوسایدی و باکتریو استاتیکی عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفت.روش کار: در این مطالعه تجربی از اندام هوایی گیاه نعناع به روش ماسراسیون عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از تهیه سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و استریل نمودن عصاره توسط فیلتر اثر آنتی باکتریال آن به روش های Agar well diffusion, Agar disk diffusion و Broth micro dilution در محدوده غلظتی 800-0.78 میکروگرم بر میلی لیتر بر باکتری مذکور ارزیابی شد. همچنین محدوده غلظتی 10–0.5 درصد سدیم کلراید نیز تهیه و اثر آن بر باکتری مورد نظر, سنجیده شد.نتایج: در روش Agar disk diffusion و Agar well diffusion عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و سدیم کلراید هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس مشاهده نشد. در روش broth micro dilution عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع نیز هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس نداشت در حالی که میزانMIC (Minimum inhibitory concentration)  سدیم کلراید 5 و (MBC (Minimum bactericidal concentration آن 5.5 درصد تعیین شد.نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع هیچگونه اثر آنتی باکتریال بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس ندارد همچنین بیشترین اثر آنتی باکتریال سدیم کلراید جهت باکتری مذکور از غلظت 5 تا 5.5 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رییسی، محمد، محمدپور، معصومه، فریدونی، محمدامین، زارع، مهدی، و حیدری، حمید. (1394). بررسی اثر باکتریسیدال و باکتریو استاتیک عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک سدیم کلراید بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 22(4 (مسلسل 78))، 309-315. SID. https://sid.ir/paper/17809/fa

    Vancouver: کپی

    رییسی محمد، محمدپور معصومه، فریدونی محمدامین، زارع مهدی، حیدری حمید. بررسی اثر باکتریسیدال و باکتریو استاتیک عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک سدیم کلراید بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1394؛22(4 (مسلسل 78)):309-315. Available from: https://sid.ir/paper/17809/fa

    IEEE: کپی

    محمد رییسی، معصومه محمدپور، محمدامین فریدونی، مهدی زارع، و حمید حیدری، “بررسی اثر باکتریسیدال و باکتریو استاتیک عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع و نمک سدیم کلراید بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 22، no. 4 (مسلسل 78)، pp. 309–315، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17809/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button