مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

25,917
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی)

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 159

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعات گذشته اثر سودمند پروبیوتیک های محصولات لبنی را بر میکروبهای دهانی گزارش کرده اند. از آنجا که تاکنون مطالعه ای در مورد اثر این محصولات بر pH بزاق انجام نشده است و از طرفی تغییرات pH در شروع دمینرالیزاسیون اهمیت دارد, این مطالعه با هدف بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی, از نوع کارآزمایی بالینی متقاطع دو سوکور بود. 20 نفر از مراجعین به مطب خصوصی شهر تهران که تحت درمان ارتودنسی دو فک بوده و سه ماه از شروع درمان آنها می گذشت انتخاب شدند. میزان pH بزاق توسط کیت در شروع مطالعه اندازه گیری شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و به مدت 2 هفته ماست های نوع A و B را مصرف کردند بعد از گذشت 6 هفته wash out مجددا به مدت 2 هفته ماست مصرف کردند. در ابتدا و انتهای 2 هفته اول و دوم نمونه گیری انجام شد. با استفاده از آزمون تکراری ANOVA نتایج حاصل مقایسه شدند.یافته ها: میزان pH بزاق قبل و بعد از مصرف ماست پروبیوتیک به ترتیب 6.79±0.32 و 7.08±0.39 (P<0.05) بود و در مورد ماست معمولی به ترتیب قبل و بعد از مصرف برابر با 6.86±0.35 و 6.88±0.36 (P<0.5) بود. مقایسه نتایج نشان داد مصرف ماست پروبیوتیک باعث افزایش pH بزاق می شود و مصرف ماست معمولی بر روی pH بزاق اثری ندارد.نتیجه گیری: تجویز ماست پروبیوتیک می تواند در افزایش pH بزاق در بیماران نقش داشته باشد و احتمالا شرایط را به سمت رمینرالیزاسیون ساختارهای معدنی دندان پیش ببرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حوری زاد، مریم، میرهاشمی روته، مریم، راه پیما، رامین، صالحی، میترا، و زوارییان، سمیه. (1392). بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی). تحقیق در علوم دندانپزشکی، 10(3 (پیاپی 37))، 155-159. SID. https://sid.ir/paper/184467/fa

    Vancouver: کپی

    حوری زاد مریم، میرهاشمی روته مریم، راه پیما رامین، صالحی میترا، زوارییان سمیه. بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی). تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1392؛10(3 (پیاپی 37)):155-159. Available from: https://sid.ir/paper/184467/fa

    IEEE: کپی

    مریم حوری زاد، مریم میرهاشمی روته، رامین راه پیما، میترا صالحی، و سمیه زوارییان، “بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی)،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 10، no. 3 (پیاپی 37)، pp. 155–159، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button