مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جویدن آدامس زایلیتول بر میزان تشکیل پلاک در سطوح صاف و اکلوزال دندان

صفحات

 صفحه شروع 180 | صفحه پایان 185

چکیده

 سابقه و هدف: در جهان ماشینی و ارتباطات سریع امروز استفاده از مسواک و نخ دندان همیشه و در همه جا امکان پذیر نمی باشد. لذا استفاده از روشی جایگزین برای بهداشت دهان و دندان همیشه مد نظر دندانپزشکان بوده است. آدامس های بدون قند امروزه به عنوان یک راه حل موثر در این زمینه مطرح می گردند, لذا هدف از انجام این مطالعه, تعیین اثرات جویدن آدامس زایلیتول بر میزان تشکیل پلاک در سطوح دندانی دانشجویان بود.مواد و روش ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی و یک سوکور به صورت cross-over بر روی 20 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دختر (سال اول تا پنجم) انجام شد. تمامی افراد از سلامت کامل دهانی و لثه ای برخوردار بودند. در روز اول میزان پلاک با استفاده از روش های brushing و polishing به صفر رسانده شد. سپس افراد از انجام اعمال بهداشت دهان برای 3 روز منع شدند و به نیمی از آنها آدامس زایلیتول داده شد و بقیه در گروه بدون آدامس قرار گرفتند. سپس یک دوره چهار روزه همگی از بهداشت نرمال بهره مند می شدند و مرحله دوم مجددا با به صفر رسانیدن میزان پلاک و جابجایی گروه ها ( استفاده از آدامس, بدون استفاده از آدامس) کار تکرار شد. ایندکس های ارزیابی پلاک در این مطالعه, O’Leary برای سطوح صاف و M.Addy برای سطح اکلوزال بود. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار Spss و با استفاده از آزمون های ویل کاکسون و من ویتنی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: میزان پلاک در سطوح اکلوزالی بدون جویدن آدامس 2.5±0.61 و در گروه تجربی برابر 1.65±0.85 (P<0.001) و شدت پلاک با درجه دو و بیشتر به ترتیب 100 درصد و 60 درصد بود (P<0.001) در تمام سطوح میزان پلاک گروه تجربی کمتر از گروه شاهد بود.نتیجه گیری: جویدن آدامس زایلیتول می تواند تجمع پلاک در سطح اکلوزال, باکال و لینگوال را به میزان قابل توجهی کاهش دهد, اما اثری بر سطوح پروگزیمال ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برهان مجابی، کتایون، مظفری، آسیه، لطیفی، بهارک، و وحید، آذین. (1390). بررسی تاثیر جویدن آدامس زایلیتول بر میزان تشکیل پلاک در سطوح صاف و اکلوزال دندان. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 8(4 (پیاپی 30))، 180-185. SID. https://sid.ir/paper/184509/fa

    Vancouver: کپی

    برهان مجابی کتایون، مظفری آسیه، لطیفی بهارک، وحید آذین. بررسی تاثیر جویدن آدامس زایلیتول بر میزان تشکیل پلاک در سطوح صاف و اکلوزال دندان. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1390؛8(4 (پیاپی 30)):180-185. Available from: https://sid.ir/paper/184509/fa

    IEEE: کپی

    کتایون برهان مجابی، آسیه مظفری، بهارک لطیفی، و آذین وحید، “بررسی تاثیر جویدن آدامس زایلیتول بر میزان تشکیل پلاک در سطوح صاف و اکلوزال دندان،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 8، no. 4 (پیاپی 30)، pp. 180–185، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button