مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,953
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جویدن آدامس بر شاخص پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 254

چکیده

 مقدمه: امروزه جویدن آدامس یکی از عادات متداول بسیاری از افراد می باشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر دو نوع آدامس حاوی و فاقد ساکاروز بر تجمع پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی دهان بود.مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی با طرح مقاطع, که مسایل اخلاقی آن مورد تایید و تصویب کمیته اخلاق در پژوهش های پزشکی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد خوراسگان قرار گرفت. میزان تجمع پلاک با استفاده از شاخص LÖe و Silness در سه پریود چهار روزه (با فواصل دو هفته استراحت) در بیست دانشجوی دندانپزشکی داوطلب اندازه گیری شد. داوطلبان در غیاب اقدامات بهداشتی در دو پریود اول به ترتیب روزانه تعداد پنج عدد آدامس اربیت (فاقد ساکاروز) و, آدامس الیپس (حاوی ساکاروز) را به مدت بیست دقیقه بعد از صرف وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها جویدند. پریود سوم بدون مصرف آدامس انجام شد. تحلیل یافته ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و LSD انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد, در غیاب اقدامات بهداشتی دهان, هر دو نوع آدامس به طور معنی داری باعث کاهش تجمع پلاک می شوند (p<0.001) مقایسه میانگین تجمع پلاک دندان ها در دو گروه آدامس حاوی ساکاروز و فاقد ساکاروز نشان داد که آدامس فاقد ساکاروز به طور معنی داری در کاهش تجمع پلاک دندانی از آدامس حاوی ساکاروز موثرتر بوده است (p<0.001).نتیجه گیری: اگرچه تاثیر آدامس فاقد ساکاروز به طور معنی داری نسبت به آدامس حاوی ساکاروز در کاهش تجمع پلاک دندانی بیشتر است, جویدن آدامس حتی از نوع حاوی ساکاروز در غیاب اقدامات بهداشتی دهان نیز موجب کاهش تجمع پلاک دندانی می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی نوگورانی، مریم، اصفهانیان، وحید، و سلطانی، محمدرضا. (1388). تاثیر جویدن آدامس بر شاخص پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 33(3 (پیاپی 70))، 247-254. SID. https://sid.ir/paper/73978/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی نوگورانی مریم، اصفهانیان وحید، سلطانی محمدرضا. تاثیر جویدن آدامس بر شاخص پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1388؛33(3 (پیاپی 70)):247-254. Available from: https://sid.ir/paper/73978/fa

    IEEE: کپی

    مریم کرمی نوگورانی، وحید اصفهانیان، و محمدرضا سلطانی، “تاثیر جویدن آدامس بر شاخص پلاک دندانی در غیاب اقدامات بهداشتی،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 33، no. 3 (پیاپی 70)، pp. 247–254، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button