مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 سابقه و هدف: پوسیدگی دندان شایعترین بیماری مزمن در ارتباط با مواد قندی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میان دریافت اقلام غذایی با پوسیدگی دندان روی کودکان 6 تا 11 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان شمیرانات در سال 1388 انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه توصیفی با نمونه گیری تصادفی بر روی 203 کودک انجام شد. تکنیک جمع آوری اطلاعات, مصاحبه, معاینات بالینی و تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک و فرم اطلاعاتی بود. رابطه مصرف گروههای غذایی و اطلاعات زمینه ای با شیوع پوسیدگی دندان, شدت پوسیدگی کل دندانها و شاخص DMFT/dmft به صورت جداگانه مقایسه گردید. داده های کمی و کیفی با آزمونهای مرتبط و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میانگین بار مصرف گروههای خشکبار, میان وعده شور و محصولات قنادی با شیوع پوسیدگی دندان و گروههای قند و شکر, میان وعده شور و محصولات قنادی با شدت پوسیدگی کل دندانها ارتباط معنی داری را نشان دادند (P<0.05) فراوانی مصرف گروه قند و شکر, شیرینیها و کل میان وعده ها در روز با تعداد کل دندانهای پوسیده(DMFT/dmft)  ارتباط مثبت و با گروه شیر و لبنیات ارتباط منفی داشت (P<0.01). بین فراوانی مصرف میان وعده عصر, کل میان وعده ها در روز و گروه قند و شکر با تعداد کل دندانهای پوسیده همبستگی مثبت و بین مسواک زدن در طی 6 ماه گذشته و تحصیلات مادر همبستگی منفی با شاخص DMFT/dmft وجود داشت (P<0.01).نتیجه گیری: عامل مهم در بروز پوسیدگی دندان, تکرر مصرف مواد غذایی شکر دار, شکر و نشاسته دار و چسبنده به دندان و مسواک نزدن مرتب (حداقل یک بار در روز) میباشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصاحب، پریسا، کارگرنوین، زهرا، ملک افضلی اردکانی، بهشته، ابدی، علیرضا، و امینی، مریم. (1389). ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 7(4 (پیاپی 26))، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/184774/fa

    Vancouver: کپی

    مصاحب پریسا، کارگرنوین زهرا، ملک افضلی اردکانی بهشته، ابدی علیرضا، امینی مریم. ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1389؛7(4 (پیاپی 26)):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/184774/fa

    IEEE: کپی

    پریسا مصاحب، زهرا کارگرنوین، بهشته ملک افضلی اردکانی، علیرضا ابدی، و مریم امینی، “ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 7، no. 4 (پیاپی 26)، pp. 43–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button