مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 183

چکیده

 مقدمه: گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (اسیدهای فنلی, فلاونوئیدها و تانن ها) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حایز اهمیت هستند.هدف: در این مطالعه میزان فلاونوئیدهای تام, فنل های تام و فعالیت آنتی اکسیدانی هفت گونه از گیاهان بومی مازندران بررسی و نتایج به دست آمده با گیاه رزماری مقایسه شدند.روش بررسی: از برگ های خشک گونه های مختلف, عصاره متانلی تهیه شد. سنجش میزان فنل ها و فلاونوئیدهای تام به روش اسپکترومتری صورت گرفت و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از رادیکال آزادDPPH  اندازه گیری شد.نتایج: نتایج به دست آمده نشان دادند که در میان این گونه ها میزان فنل های تام بین 38.27-58.45 mgGAEg-1, میزان فلاونوئید تام بین  25.5-182.23 mgQUEg-1و 52.55-489.97 mgml-1 متغییر بودند. در این میان گیاهMarrubium vulgare  بالاترین فعالیت آنتی اکسیدان و بیشترین میزان فنل ها را نشان داد و گیاه Mentha spicata کمترین فعالیت آنتی اکسیدان و کمترین میزان ترکیبات فنلی را نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهند که فعالیت آنتی اکسیدانی این گیاهان با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطه مستقیم دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جمشیدی، مرجان، احمدی آشتیانی، حمیدرضا، رضازاده، شمسعلی، فتحی آزاد، فاطمه، مازندرانی، معصومه، و خاکی، آرش. (1389). بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران. گیاهان دارویی، 9(34)، 177-183. SID. https://sid.ir/paper/15712/fa

Vancouver: کپی

جمشیدی مرجان، احمدی آشتیانی حمیدرضا، رضازاده شمسعلی، فتحی آزاد فاطمه، مازندرانی معصومه، خاکی آرش. بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران. گیاهان دارویی[Internet]. 1389؛9(34):177-183. Available from: https://sid.ir/paper/15712/fa

IEEE: کپی

مرجان جمشیدی، حمیدرضا احمدی آشتیانی، شمسعلی رضازاده، فاطمه فتحی آزاد، معصومه مازندرانی، و آرش خاکی، “بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 34، pp. 177–183، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15712/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button