اثر شوری بر برخی از شاخص های رشد و عملکرد گیاه سورگوم در همزیستی با قارچ میکوریز در سال زراعی 1385 در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی اجرا شد. در این پژوهش فاکتور قارچ در دو سطح M0 (بدون قارچ) و M1 (دارای قارچ) و فاکتور شوری در سه سطح 0.8، 7 و 14 ds/m در نظر گرفته شد. بذرهای جوانه دار سورگوم با Glomus intradices تلقیح شدند. نتایج پژوهش نشان داد در شوری بالا پارامترهایی نظیر سطح برگ، طول اندام هوایی، وزن خشک پانیکول، طول پانیکول، وزن دانه و نسبت وزن خشک اندام هوایی به ریشه با نمونه شاهد اختلاف معنی داری در سطح 1 و 5 درصد داشتند. طول ریشه، وزن خشک ساقه، برگ، دانه و بوته با حضور میکوریز افزایش قابل ملاحظه ای داشتند. همچنین طول ریشه، ساقه، اندام هوایی و پانیکول، تعداد دانه در پانیکول و وزن دانه در سطح 1 درصد در قیاس با نمونه شاهد تفاوت معنی دار داشتند. با توجه به نتایج حاصل حضور میکوریز تاثیر مثبتی روی رشد و عملکرد گیاه سورگوم داشت.