مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تکوین پرچم و مقایسه میزان پروتئین دانه گرده گیاه آویشن تفلیسی (Thymus transcaucasicus) در دو منطقه آبعلی و رودبار

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 378

چکیده

 هدف: گیاه آویشن تفلیسی با نام علمی Thymus transcaucasicus به تیره نعناعیان (Lamiaceae) تعلق دارد. با توجه به اهمیت شناخت مراحل تکوینی گیاهان در گسترش دانش زیست شناسی, برای این تحقیق آویشن تفلیسی که دارای ارزش غذایی, دارویی و اقتصادی زیادی است, انتخاب شد.مواد و روش ها: گل ها و غنچه ها در مراحل مختلف نمو از گیاهان رویش یافته در دو زیستگاه طبیعی در مناطق آبعلی و رودبار جمع آوری شده در فیکساتور F.A.A تثبیت و در الکل 70 درصد نگه داری شدند. نمونه ها پس از قالب گیری در پارافین با میکروتوم برش گیری گردید. رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین انجام گرفت. برای مشاهده میکروسکوپی دانه گرده از روش استولیز, به منظور مشاهده تزئینات سطح دانه گرده از میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و جهت مقایسه میزان پروتئین های دانه گرده منطقه آبعلی و رودبار از دو روش الکتروفورز و برادفورد استفاده شد.نتایج: بساک از نوع چهار کیسه ای و دیواره بساک چهار لایه ای شامل: اپیدرم, لایه مکانیکی, لایه میانی و لایه تغذیه کننده (تاپی) است. تاپی به صورت ترشحی است. دانه گرده در زمان انتشار دارای سه هسته و شش شکاف رویشی و تزئینات سطح دانه گرده از نوع مشبک منفذدار است. میزان کل پروتئین های دانه گرده آویشن تفلیسی جمع آوری شده از منطقه آبعلی به میزان قابل توجهی بیشتر از پروتئین های دانه گرده گیاه جمع آوری شده از منطقه رودبار بود.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, بساک با دیواره چهار لایه و تاپی ترشحی در آویشن تفلیسی مشاهده شد. پژوهش حاضر اولین مطالعه تکوینی و بررسی میزان پروتئین های دانه گرده, Thymus transcaucasicus می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تجدد، گلناز، مجد، احمد، و رنجبر، راحله. (1393). مطالعه تکوین پرچم و مقایسه میزان پروتئین دانه گرده گیاه آویشن تفلیسی (Thymus transcaucasicus) در دو منطقه آبعلی و رودبار. سلول و بافت، 5(4)، 369-378. SID. https://sid.ir/paper/188930/fa

    Vancouver: کپی

    تجدد گلناز، مجد احمد، رنجبر راحله. مطالعه تکوین پرچم و مقایسه میزان پروتئین دانه گرده گیاه آویشن تفلیسی (Thymus transcaucasicus) در دو منطقه آبعلی و رودبار. سلول و بافت[Internet]. 1393؛5(4):369-378. Available from: https://sid.ir/paper/188930/fa

    IEEE: کپی

    گلناز تجدد، احمد مجد، و راحله رنجبر، “مطالعه تکوین پرچم و مقایسه میزان پروتئین دانه گرده گیاه آویشن تفلیسی (Thymus transcaucasicus) در دو منطقه آبعلی و رودبار،” سلول و بافت، vol. 5، no. 4، pp. 369–378، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188930/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button