مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف تره هالوز و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده ها بر خصوصیات منی قوچ دالاق در شرایط مایع

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه وهدف: تلقیح مصنوعی در گوسفند یک راه موثر جهت بهبود ژنتیکی و مدیریت تولیدمثل می باشد. یکی از مراحل مهم و حیاتی تلقیح مصنوعی محافظت از اسپرم قوچ طی فرآیند ذخیره سازی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف قند تره هالوز و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده های تریس-زرده تخم مرغ و تریس-زرده تخم بوقلمون برخصوصیات منی قوچ دالاق در شرایط نگهداری به صورت مایع بود. روش کار: در این تحقیق نمونه های منی از چهار رأس قوچ دالاق 2 تا 3 ساله جمع آوری شد. نمونه ها در رقیق کننده های مختلف, رقیق سازی و تیمارهای مختلف قند را دریافت نمودند. نمونه های منی وارد پایوت های 5/0 میلی لیتری گردیدند و به یخچال (دمای ° C5) منتقل شدند. سپس در زمان های مختلف ﺧ ﺼ ﻮ ﺻ ﯿ ﺎ ت اسپرم, ﺷ ﺎ ﻣ ﻞ درﺻ ﺪ اسپرم ﻣ ﺘ ﺤ ﺮ ک, زﻧ ﺪ ه, سلامت غشاء و اسپرم طبیعی ﻣ ﻮ رد ارزﯾ ﺎ ﺑ ﯽ ﻗ ﺮ ار ﮔ ﺮ ﻓ ﺘ ﻨ ﺪ . این آزمایش به صورت فاکتوریل 3×4 با استفاده از طرح کاملاً تصادفی برای هر رقیق کننده به صورت مجزا انجام شد. تیمارها شامل سطوح مختلف قند تره هالوز(صفر, 80, 100و 120 mM) زمان های مختلف نگهداری(صفر, 24 و 48 h) بودند. داده ها در محیط اکسل پردازش و با استفاده از نرم افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تجزیه واریانس داده ها با رویه ANOVA و مقایسه میانگین داده ها توسط آزمون توکی در سطح خطای 1% انجام شد. یافته ها: تأثیر سطوح مختلف قند و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ و تخم بوقلمون بر خصوصیات اسپرم معنی دار بود(01/0P<). اثر متقابل سطوح قند و زمان ها در رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ و تخم بوقلمون بر درصد تحرک و سلامت غشاء معنی دار بود (01/0P<). بیشترین درصد تحرک (45/3± 00/86%) و زنده مانی اسپرم (74/2± 40/94%) و اسپرم طبیعی (69/2± 00/88%) در رقیق کننده تریس-زرده تخم بوقلمون حاوی 120 میلی مولار قند و در زمان صفر به دست آمد. بیشترین درصد سلامت غشاء (66/2± 40/72%) در رقیق کننده تریس-زرده تخم بوقلمون حاوی صفر میلی مولار قند و در زمان صفر بود. نتیجهگیری: برای رقیق نمودن منی قوچ دالاق استفاده از سطح 120 قند تره هالوز در رقیق کننده تریس-زرده تخم بوقلمون در ساعات اولیه ذخیره سازی در شرایط مایع موثر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آخوندی، آیدین، مصطفی لو، یوسف، قره باش، آشورمحمد، و راه چمنی، رضا. (1397). اثرات سطوح مختلف تره هالوز و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده ها بر خصوصیات منی قوچ دالاق در شرایط مایع. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 11(3 (پیاپی 42) )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/191728/fa

    Vancouver: کپی

    آخوندی آیدین، مصطفی لو یوسف، قره باش آشورمحمد، راه چمنی رضا. اثرات سطوح مختلف تره هالوز و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده ها بر خصوصیات منی قوچ دالاق در شرایط مایع. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛11(3 (پیاپی 42) ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/191728/fa

    IEEE: کپی

    آیدین آخوندی، یوسف مصطفی لو، آشورمحمد قره باش، و رضا راه چمنی، “اثرات سطوح مختلف تره هالوز و زمان های مختلف نگهداری در رقیق کننده ها بر خصوصیات منی قوچ دالاق در شرایط مایع،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 42) ، pp. 1–14، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191728/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا