Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,026
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

775
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر ایلام

صفحات

 صفحه شروع 794 | صفحه پایان 801

چکیده

 مقدمه: عدم رعایت اصول بهداشتی در هنگام نگه داری, انتقال, فرآوری و مصرف مواد غذایی می توانند سبب فساد زود هنگام و ایجاد ضررهای اقتصادی و نیز ایجاد بیماری های عفونی در مصرف کننده گردد. در این تحقیق آبمیوه های موجود در مراکز تهیه و توزیع شهر ایلام در سال 1389 از نظر وجود اشرشیاکلی و تعداد کلیفرم, باکتری هوازی, استافیلوکوکوس آرئوس, کپک و مخمر مورد بررسی قرار گرفت, تا زمینه ای جهت کنترل بهتر آلودگی ها فراهم گردد.روش ها: این بررسی یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود. از حدود 30 آبمیوه فروشی شهر ایلام در نیم سال اول سال 1389 یک نمونه برداشت شد. حجم نمونه برداشتی 250 میلی لیتر بود, که در شرایط استریل و در دمای 4 درجه سانتی گراد در مدت کمتر از 6 ساعت به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل گردید و بلافاصله مورد آزمایش قرار گرفتند. داده ها پس از گردآوری با نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که حدود 60 درصد نمونه های مورد مطالعه به اشرشیاکلی, 73.33 درصد نمونه ها به کلیفرم, 46.66 درصد نمونه ها به باکتری های هوازی, 73.33 درصد نمونه ها به استافیلوکوکوس آرئوس و 63.33 درصد به مخمر آلوده بوده اند. هیچ گونه آلودگی از نظر کپک در نمونه ها مشاهده نشده است.نتیجه گیری: طبق استاندارد اداره نظارت بر مواد غذایی, آبمیوه های آماده مصرف در آبمیوه فروشی ها نبایستی اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس آرئوس داشته باشند و حد مجاز کلیفرم, باکتری هوازی, کپک و مخمر به ترتیب 102, 105×5, 103, 104 در میلی لیتر آبمیوه می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی آبمیوه های مورد مطالعه بالا می باشد. از این رو نظارت و کنترل دقیق بر مواد غذایی بیش از پیش تاکید و پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، اسرافیل، نورمرادی، حشمت اله، دل پیشه، علی، و کریمی، زینب. (1389). بررسی کیفیت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر ایلام. تحقیقات نظام سلامت، 6(4)، 794-801. SID. https://sid.ir/paper/192422/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری اسرافیل، نورمرادی حشمت اله، دل پیشه علی، کریمی زینب. بررسی کیفیت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر ایلام. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1389؛6(4):794-801. Available from: https://sid.ir/paper/192422/fa

    IEEE: کپی

    اسرافیل عسگری، حشمت اله نورمرادی، علی دل پیشه، و زینب کریمی، “بررسی کیفیت میکروبی آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی های شهر ایلام،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 6، no. 4، pp. 794–801، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192422/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا