مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر خصوصیات تغذیه ای قارچ خوراکی- دارویی Agaricus blazei

صفحات

 صفحه شروع 762 | صفحه پایان 768

چکیده

 مقدمه: قارچ Agaricus blazei, از مهم ترین قارچ های خوراکی- دارویی و حاوی املاح معدنی, ویتامین ها و آمینواسیدهای ضروری بدن می باشد. این قارچ به صورت های مختلف تازه خوری, محصول خشک شده و فرآورده های مختلف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین فرایند های پس از برداشت در جهت افزایش کیفیت و مدت زمان نگهداری محصولات, خشک کردن می باشد. هدف از انجام این پژوهش, یافتن بهترین روش خشک کردن به منظور حفظ بهتر خواص تغذیه ای و دارویی این قارچ بود.روش ها: در این پژوهش, تاثیر دو نوع خاک پوششی کمپوست برگشتی و ورمی کمپوست به همراه روش های خشک کردن از طریق آون, مایکروویو و انجماد خشک, بر ظرفیت آنتی اکسیدانی, میزان بازجذب آب و میزان فیبر رژیمی قارچ دارویی بلازئی مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهش حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی اجرا گردید.یافته ها: بر طبق نتایج, بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی و فیبر رژیمی در روش مایکروویو مشاهده گردید؛ در حالی که کمترین ظرفیت آنتی اکسیدانی نمونه ها در روش آون, در بستر حاوی کمپوست برگشتی قارچ مشاهده شد. بیشترین میزان بازجذب آب نیز در روش انجماد خشک در هر دو تیمار خاک پوششی و کمترین میزان در روش آون در بستر حاوی ورمی کمپوست به دست آمد.نتیجه گیری: روش های مختلف خشک کردن, تاثیرات متفاوتی را بر کیفیت قارچ بلازئی نشان داد که با توجه به هدف مورد نظر (خصوصیات تغذیه ای, ظاهری و صرفه اقتصادی), می توان از هر یک از روش های فوق در جهت افزایش کیفیت قارچ بلازئی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظم، نازی، جعفرپور، مهرداد، و میرلوحی، مریم. (1394). تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر خصوصیات تغذیه ای قارچ خوراکی- دارویی Agaricus blazei. تحقیقات نظام سلامت، 11(4)، 762-768. SID. https://sid.ir/paper/192447/fa

    Vancouver: کپی

    ناظم نازی، جعفرپور مهرداد، میرلوحی مریم. تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر خصوصیات تغذیه ای قارچ خوراکی- دارویی Agaricus blazei. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1394؛11(4):762-768. Available from: https://sid.ir/paper/192447/fa

    IEEE: کپی

    نازی ناظم، مهرداد جعفرپور، و مریم میرلوحی، “تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر خصوصیات تغذیه ای قارچ خوراکی- دارویی Agaricus blazei،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 11، no. 4، pp. 762–768، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button