Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,003
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 513 | صفحه پایان 525

چکیده

 مقدمه: این مطالعه مقطعی به ارزیابی ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در گروهی از بزرگسالان ایرانی پرداخته است.روش ها: در این مطالعه 4763 فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی مصرف غذاهای ادویه دار, از یک پرسش نامه ثبت عادات غذایی استفاده شد. هم چنین برای ارزیابی مشکلات گوارشی از پرسش نامه اصلاح شده Rome III که اعتبار آن قبلا مورد سنجش قرار گرفته بود, استفاده شد.یافته ها: مصرف مکرر غذاهای ادویه دار با شانس بیشتر ابتلا به سوءهاضمه عملکردی مرتبط بود .(OR: 1.64; 95% CI: 1.09-2.49) این ارتباط حتی پس از تعدیل عادات غذایی و شاخص توده بدنی معنی دار بود .(OR: 1.66; 95% CI: 1.00-2.78) ارتباط مثبت معنی داری بین مصرف غذاهای ادویه دار با سنگینی پس از صرف غذا (OR: 1.76; 95% CI: 1.29-2.40) و سوزش سردل (OR: 1.78; 95% CI: 1.30-2.44) دیده شد. ارتباط معنی داری بین مصرف مکرر غذاهای ادویه دار و سیری زودرس مشاهده نشد.نتیجه گیری: مصرف بالای غذاهای ادویه دار ارتباط مستقیم معنی داری با ابتلا به سوءهاضمه عملکردی, سنگینی پس ازصرف غذا و سوزش سردل داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، امید، صانعی، پروانه، فیضی، آوات، حسن زاده، عمار، اسماعیل زاده، احمد، و ادیبی، پیمان. (1394). ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی. تحقیقات نظام سلامت، 11(3)، 513-525. SID. https://sid.ir/paper/192729/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی امید، صانعی پروانه، فیضی آوات، حسن زاده عمار، اسماعیل زاده احمد، ادیبی پیمان. ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1394؛11(3):513-525. Available from: https://sid.ir/paper/192729/fa

    IEEE: کپی

    امید صادقی، پروانه صانعی، آوات فیضی، عمار حسن زاده، احمد اسماعیل زاده، و پیمان ادیبی، “ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 11، no. 3، pp. 513–525، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192729/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا