مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر تغییرات شوری محیطی بر شاخص های خونی و ترکیب لاشه در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 در این پژوهش, اثرات تغییر شوری محیط بر برخی از شاخص های بیوشیمیایی خون و ترکیب لاشه در ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus) مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور ماهیان سازگار شده با شوری ppt 20, به طور ناگهانی به سه تیمار با شوری های 5, 12 و 34 قسمت در هزار منتقل شدند. هر تیمار در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. قبل از معرفی ماهیان به شوریهای مختلف نمونه های زمان صفر اخذ گردید. در هر تکرار 12 عدد ماهی با میانگین وزن اولیه 10± 100 گرم در مخازن 300 لیتری توزیع شدند. پس میزان گلوکز نمونه های روز 14 در تیمار ppt 5 هرچند نسبت به تیمارهای دیگر افزایش معنی داری را نشان داد (P<0. 05), ولی نسبت به نمونه های روز صفر تفاوتی نشان نداد (P>0. 05). سطح لاکتات با افزایش شوری در تیمارهای مورد مطالعه افزایش یافت (P<0. 05). (P<0. 05). درصد رطوبت لاشه ماهیان در شوری ppt 34 به طور معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود (P<0. 05), ولی سایر پارامترهای لاشه تغییر معنی داری در پاسخ به شوری های آزمایشی نداشتند (P>0. 05). شوری های مورد استفاده در این مطالعه منجر به مرگ و میر در گونه مورد مطالعه نگردید, اما شاخص های بیوشیمیایی مورد مطالعه نشان داد تغییرات القا شده برای سازگاری در شوری 5 ppt نیاز به مصرف انرژی بالایی دارد که منجر به کاهش انرژی در دسترس ماهی میشود, از این رو پرورش ماهی در شوری های پایین می تواند منجر به کاهش بازدهی رشد گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلاطی، امیرپرویز، فرشادیان، رضا، کیوان شکوه، سعید، و پاشازانوسی، حسین. (1398). مطالعه اثر تغییرات شوری محیطی بر شاخص های خونی و ترکیب لاشه در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). زیست شناسی تکوینی، 11(4 )، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/193174/fa

    Vancouver: کپی

    سلاطی امیرپرویز، فرشادیان رضا، کیوان شکوه سعید، پاشازانوسی حسین. مطالعه اثر تغییرات شوری محیطی بر شاخص های خونی و ترکیب لاشه در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). زیست شناسی تکوینی[Internet]. 1398؛11(4 ):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/193174/fa

    IEEE: کپی

    امیرپرویز سلاطی، رضا فرشادیان، سعید کیوان شکوه، و حسین پاشازانوسی، “مطالعه اثر تغییرات شوری محیطی بر شاخص های خونی و ترکیب لاشه در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)،” زیست شناسی تکوینی، vol. 11، no. 4 ، pp. 35–44، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button