Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,645
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,203
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبات شیمیایی، خاصیت ضدباکتریایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه خوشاریزه Echinophora cinerea Boiss

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 مقدمه و هدف: خوشاریزه با نام علمی Echinophora cinerea گیاهی است از خانواده چتریان که ارتفاع آن به 30 تا 100 سانتی متر می رسد. اسانس خوشاریزه حاوی ترکیباتی از جمله آلکالوئیدها و فلاونوئیدها و غیره است. یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان های طبیعی, ترکیبات فنلی موجود در اسانس های گیاهی از جمله این گیاه است. هدف بررسی ترکیبات شیمیایی, خاصیت آنتی باکتریال و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه خوشاریزه با نام علمی Echinophora cinerea است.روش تحقیق: تهیه اسانس به روش تقطیر با آب و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی کوپل شده با طیف سنج جرمی (GC-MS) انجام گرفت. ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس با استفاده از روش DPPH ارزیابی و با آنتی اکسیدان استاندارد BHT مقایسه شد. آزمون ضدباکتریایی به روش رقت سازی (محیط کشت براث) و انتشار دیسک انجام گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی MIC و کشندگی MBC باکتریایی اسانس ها پس از 24 و 48 ساعت مشخص و با گروه آنتی بیوتیک علیه استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا مونوسیتوژنز, سودوموناس ایروژینوزا, اشرشیاکولی و MRSA مقایسه گردید.نتایج و بحث: مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس خوشاریزه a- فلاندرن (32.09), لیمونن (%16.28), پارا-سیمن (%10.75), -aپینن (%9.79), کارواکرول (%3.79), b-میرسن (%2.65) بود.IC50 برای اسانس خوشاریزه 0.75 (mg/ml) تعیین شد در صورتی که این پارامتر برای 50.63 (µg/ml) BHT بود. اثر ضد باکتریایی قوی اسانس خوشاریزه بر باکتریهای استافیلوکوکوس ارئوس استاندارد مشاهده گردید؛ بطوری که در MIC=0.16 mg/ml اثر مهار کنندگی و در رقت MBC=0.63 mg/ml اثر کشندگی بر این باکتری داشت. این اثر بر استافیلوکک مقاومMRSA  و اشرشیا کلی ضعیف تر بود. سودوموناس آئروژینوزا نسبت به این اسانس مقاوم بود.توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به خاصیت ضدباکتریایی و آنتی اکسیدان اسانس این گیاه می توان از آن در صنایع غذایی, دارویی, آرایشی- بهداشتی و همچنین معطر سازی و طعم دهی مواد غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پاس، مریم، رشیدی پور، مرضیه، طالعی، غلامرضا، و دوستی، بهروز. (1391). ترکیبات شیمیایی, خاصیت ضدباکتریایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه خوشاریزه Echinophora cinerea Boiss. داروهای گیاهی، 3(2)، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/193737/fa

    Vancouver: کپی

    پاس مریم، رشیدی پور مرضیه، طالعی غلامرضا، دوستی بهروز. ترکیبات شیمیایی, خاصیت ضدباکتریایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه خوشاریزه Echinophora cinerea Boiss. داروهای گیاهی[Internet]. 1391؛3(2):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/193737/fa

    IEEE: کپی

    مریم پاس، مرضیه رشیدی پور، غلامرضا طالعی، و بهروز دوستی، “ترکیبات شیمیایی, خاصیت ضدباکتریایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه خوشاریزه Echinophora cinerea Boiss،” داروهای گیاهی، vol. 3، no. 2، pp. 67–74، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193737/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا