مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

218
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس .Αnthemis hyαlinα DC از استان قزوین

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 30

چکیده

  مقدمه و هدف: گیاه Αnthemis hyαlinα DC. که از خانواده ستاره آسا (Αsterαceαe) و تیره فرعی Rαdiαe می باشد, دارای گونه های مختلفی است. با توجه به اهمیت گونه های این خانواده از لحاظ بومی بودن و ارزش دارویی و غذایی آن, بررسی ترکیب های مهم موجود در گیاه و اسانس آن در اولویت کاری ما قرار گرفت. بنابراین, در این تحقیق به بررسی کمی و کیفی اسانس گونه Αnthemis hyαlinα DC. که در ایران رویش دارد, پرداختیم.روش تحقیق: جمع آوری گیاه مذکور از استان قزوین در سال 1387 انجام گرفت. پس از آماده سازی و خشک کردن سرشاخه گلدار گیاه در آزمایشگاه و اسانس گیری, به روش تقطیر با آب نسبت به بررسی ترکیب های موجود در گیاه اقدام شد.نتایج و بحث: بازده اسانس در اندام گیاه 0.05 درصد, تعیین گردید. سپس نمونه اسانس توسط دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه قرار گرفتند. ترکیب های عمده در سرشاخه گلدار عبارتند از: α-terpinene(58.5 درصد), trans-chrysanthenyl acetate (5.3 درصد) و β-calacorene (4 درصد) می باشد.توصیه کاربردی/صنعتی: البته در پی بررسی های قبلی روی گونه های این خانواده به خصوص گونه های Αnthemis تغییر در میزان ترکیب های عمده در آنها مشاهده شده است. از این رو, این تحقیق از اهمیت خاصی برای صنایع غذایی و دارویی خواهد داشت

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدباقر، جایمند، کامکار، و مظفریان، ولی اله. (1389). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس .Αnthemis hyαlinα DC از استان قزوین. داروهای گیاهی، 1(2)، 25-30. SID. https://sid.ir/paper/193787/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدباقر، جایمند کامکار، مظفریان ولی اله. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس .Αnthemis hyαlinα DC از استان قزوین. داروهای گیاهی[Internet]. 1389؛1(2):25-30. Available from: https://sid.ir/paper/193787/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر رضایی، کامکار جایمند، و ولی اله مظفریان، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس .Αnthemis hyαlinα DC از استان قزوین،” داروهای گیاهی، vol. 1، no. 2، pp. 25–30، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button