مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره اتانولی زعفران (.Crocus sativus L) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت های نر

صفحات

 صفحه شروع 534 | صفحه پایان 541

چکیده

 زمینه و هدف: نقش محوری استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی بیماری پارکینسون مشخص گردیده است. از طرفی اختلال در حافظه و یادگیری در بیماری پارکینسون نمود مشخصی دارد. از آنجایی که زعفران دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی می باشد, هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تقویتی عصاره زعفران بر حافظه فضایی در رت های پارکینسونی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, تعداد 35 سر رت نر با وزن تقریبی 50±250 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل, شاهد (دریافت کننده سالین+ اسکوربات), پارکینسونی (تزریق 6- هیدروکسی دوپامین) و 2 گروه پارکینسونی+ پیش تیمار عصاره زعفران 5mg/rat) و10mg/rat , به مدت زمان 5 روز) تقسیم شدند. ایجاد مدل پارکینسونی با تزریق داخل مغزی 6-هیدروکسی دوپامین (2.5 میکروگرم بر میکرولیتر) صورت گرفت. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.نتایج: تزریق داخل مغزی 6- هیدروکسی دوپامین باعث افزایش مدت زمان یافتن سکو و تخریب حافظه فضایی گردید (p<0.05). پیش تیمار عصاره زعفران (5 و 10 میکرو گرم به مدت 5 روز) حافظه فضایی کاهش یافته در رت های پارکینسونی را به طور معنی داری بهبود بخشید (p<0.05).نتیجه گیری: عصاره زعفران قادر است پارامترهای وابسته به حافظه فضایی همچون مدت زمان یافتن سکو و مسافت طی شده برای یافتن سکو را در رت های پارکینسونی به گروه کنترل نزدیک نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، حمیرا، و دهقان، غلامرضا. (1394). تاثیر عصاره اتانولی زعفران (.Crocus sativus L) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت های نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 5(4)، 534-541. SID. https://sid.ir/paper/203870/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی حمیرا، دهقان غلامرضا. تاثیر عصاره اتانولی زعفران (.Crocus sativus L) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت های نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1394؛5(4):534-541. Available from: https://sid.ir/paper/203870/fa

    IEEE: کپی

    حمیرا حاتمی، و غلامرضا دهقان، “تاثیر عصاره اتانولی زعفران (.Crocus sativus L) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت های نر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 5، no. 4، pp. 534–541، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/203870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا