مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات حفاظتی عصاره زعفران«Crocus Sativus» بر کاهش استرساکسیداتیو طی بیماری پارکینسون در رت های نر

صفحات

 صفحه شروع 148 | صفحه پایان 158

چکیده

 مقدمه: بیماری پارکینسون از شایع ترین بیماری های نورودژنراتیو مغز می باشد. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی قوی عصاره زعفران در حذف رادیکال های آزاد, این مطالعه به منظور بررسی اثرات محافظتی عصاره زعفران بر کاهش استرس اکسیداتیو در رت های پارکینسونی پیش تیمار با عصاره زعفران انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, تعداد 35 سر رت نر با وزن تقریبی 50± 250 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل, شاهد (دریافت کننده سالین+اسیدآسکوربیک), پارکینسونی(تزریق6-هیدروکسی دوپامین) و 2 گروه پارکینسونی+پیش تیمار عصاره زعفران(5 میکروگرم/رت و 10 میکروگرم/رت, به مدت 5 روز) مورد مطالعه قرار گرفتند. ایجاد مدل پارکینسونی با تزریق داخل مغزی 6-هیدروکسی دوپامین 5/2 میکروگرم بر میکرولیتر) صورت گرفت. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی کل(FRAP), سطوح مالون دی آلدئید(MDA), میزان فعالیت آنزیم سوپرکسید دیسموتاز(SOD) و گلوتا تیون پروکسیداز(GPX) در مغز میانی با استفاده از کیت مخصوص اندازه گیری شد. یافته های پژوهش: میزان FRAP بین گروه کنترل, گروه های دریافت کننده زعفران و گروه پارکینسونی تفاوت معنی داری را نشان داد(P<0. 01). عصاره زعفران به طور معنی داری تولید مالون دی آلدئید را کاهش داد(P<0. 01) و میزان فعالیت آنزیم سوپرکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پروکسیداز را در مغز میانی به طور معنی داری افزایش داد(P<0. 05). بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد بخشی از اثر حفاظتی عصاره زعفران در برابر سم-6 هیدروکسی دوپامین از طریق افزایش ظرفیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش تولید رادیکال های آزاد انجام می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، حمیرا، دهقان، غلامرضا، و علوی، فرشته. (1398). اثرات حفاظتی عصاره زعفران«Crocus Sativus» بر کاهش استرساکسیداتیو طی بیماری پارکینسون در رت های نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 27(2 )، 148-158. SID. https://sid.ir/paper/372392/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی حمیرا، دهقان غلامرضا، علوی فرشته. اثرات حفاظتی عصاره زعفران«Crocus Sativus» بر کاهش استرساکسیداتیو طی بیماری پارکینسون در رت های نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1398؛27(2 ):148-158. Available from: https://sid.ir/paper/372392/fa

    IEEE: کپی

    حمیرا حاتمی، غلامرضا دهقان، و فرشته علوی، “اثرات حفاظتی عصاره زعفران«Crocus Sativus» بر کاهش استرساکسیداتیو طی بیماری پارکینسون در رت های نر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 27، no. 2 ، pp. 148–158، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button