مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,371
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین حد مجاز مصرف ماهی از نظر ترکیبات جیوه

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 31

چکیده

 زمینه و هدف: متیل جیوه اثرات زیان باری بر روی سیستم تولیدمثل, تنفس و عصبی انسان دارد. یکی از راه های عمده در معرض قرارگیری انسان در برابر متیل جیوه, مصرف ماهی و غذاهای دریایی است. این مقاله سعی دارد مطالعاتی را که در طی 6 سال اخیر بر روی سطح جیوه در 21 گونه از ماهیان خلیج فارس, دریای خزر و تالاب انزلی صورت پذیرفته, پوشش دهد و ضمن بیان سطح جیوه, پیشنهاداتی را در مورد تعداد وعده های مجاز مصرف ماهی در هر ماه به تفکیک گونه ارایه نماید.مواد و روش ها: نمونه های ماهی به آزمایشگاه منتقل شده و تا فرا رسیدن زمان کالبد شکافی در فریزر -20OC نگهداری شدند. سپس بافت عضله آن ها جدا و خشک گردید. نمونه های خشک شده به شکل پودر همگن در آمده و میزان غلظت جیوه توسط دستگاه پیشرفته آنالیز جیوه مدل 254 تعیین شد.نتایج: به طور کلی آلودگی جیوه در ماهیان تالاب انزلی بیشتر از ماهیان صید شده از دریای خزر بود. همچنین در بین تمامی ماهیان مورد مطالعه کفشک ماهی صید شده از خلیج فارس با 5.61 میلی گرم بر کیلوگرم بیشترین میزان جیوه را به خود اختصاص می داد که محدودیت شدید مصرف برای خانم های باردار و گروه های حساس ایجاد می کرد.بحث: با توجه به محاسبات صورت گرفته حدود 50% ماهیان که اکثرا از ماهیان با زنجیره غذایی کوتاه هستند را به راحتی می توان در طول سال مصرف نمود. اما در مورد کفشک ماهی (Euryglossa orientalis) و کوسه ماهی (Carcharhinus dussumieri) صید شده از خلیج فارس بایستی ملاحظات ویژه ای در مصرف لحاظ گردد. از سوی دیگر در مورد میزان مصرف زیاد ماهی در جامعه صیادی بایستی برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی ساری، عباس، عبداله زاده، اسماعیل، جورابیان شوشتری، شریف، و قاسم پوری، سیدمحمود. (1390). تعیین حد مجاز مصرف ماهی از نظر ترکیبات جیوه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 1(2)، 24-31. SID. https://sid.ir/paper/203933/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی ساری عباس، عبداله زاده اسماعیل، جورابیان شوشتری شریف، قاسم پوری سیدمحمود. تعیین حد مجاز مصرف ماهی از نظر ترکیبات جیوه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1390؛1(2):24-31. Available from: https://sid.ir/paper/203933/fa

    IEEE: کپی

    عباس اسماعیلی ساری، اسماعیل عبداله زاده، شریف جورابیان شوشتری، و سیدمحمود قاسم پوری، “تعیین حد مجاز مصرف ماهی از نظر ترکیبات جیوه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 1، no. 2، pp. 24–31، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/203933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button