مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

750
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا سلول های بنیادی پالپ دندان خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 425 | صفحه پایان 434

چکیده

 زمینه و هدف: پالپ دندان منبعی غنی از سلول های بنیادی مزانشیمی می باشد که سلول های بنیادی پالپ دندانی نامیده می شوند (DPSCs). در صورت خروج کامل دندان از حفره آلوئول و شکستگی دندان, DPSCs نقش برجسته ای در بازسازی بافت آسیب دیده دارند. این مطالعه به بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا DPSCs در مقایسه با محیط بافری هنکز (HBSS) پرداخته است.مواد و روش ها: DPSCs از 16دندان های پیشین خرگوش جدا گردید. DPSCs پاساژ سوم در پلیت های 24 چاهکی کشت داده شده و پس از 3 روز شیر سویا, شیر گاو, HBSS (کنترل مثبت) و آب مقطر (کنترل منفی) جایگزین محیط کشت گردید. قابلیت زنده ماندن سلول ها پس از 45 و 90 دقیقه و 3 و 6 ساعت بررسی شد. ماهیت مزانشیمی سلول ها به وسیله RT-PCR بررسی گردید. زنده ماندن سلول ها طی رنگ آمیزی با تریپان بلو مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی پایداری سیتوژنیک سلول ها, آنالیز کاریوتیپ انجام شد.نتایج: میزان بقای DPSCs در تمام محیط ها در تمام زمان ها به طور معنی داری نسبت به محیط کنترل منفی بیشتر بوده است. بعد از گذشت 6 ساعت, میزان بقای DPSCs در شیر سویا, شیرگاو و HBSS به ترتیب 0.00±100.00, 0.00±100.00 و 5.70±74.74 بوده است. بعد از گذشت 6 ساعت, در هر دو محیط شیر سویا و شیر گاو در مقایسه با HBSS, درصد بیشتری از سلول ها زنده ماندند.نتیجه گیری: شیر سویا همانند شیر گاو به عنوان یک محیط نگهدارنده برای دندان های کشیده یا شکسته شده پیشنهاد می گردد و قادر است بقا DPSCs را تا مدت طولانی حفظ کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعله ور، فاطمه، مهربانی، داوود، یغمایی، پریچهر، و وحدتی، اکبر. (1394). بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا سلول های بنیادی پالپ دندان خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 5(3)، 425-434. SID. https://sid.ir/paper/204066/fa

    Vancouver: کپی

    شعله ور فاطمه، مهربانی داوود، یغمایی پریچهر، وحدتی اکبر. بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا سلول های بنیادی پالپ دندان خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1394؛5(3):425-434. Available from: https://sid.ir/paper/204066/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه شعله ور، داوود مهربانی، پریچهر یغمایی، و اکبر وحدتی، “بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا سلول های بنیادی پالپ دندان خرگوش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 5، no. 3، pp. 425–434، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button