مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

992
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

667
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

چکیده

 سابقه و هدف: بروسلا یک کوکوباسیل گرم منفی است که میزبانهای آن شامل انسان, گاو, بز, گوسفند و اسب می باشد. بروسلا از طریق شیر و فراورده های لبنی انتقال یافته و در انسان سبب ایجاد تب مالت می شود. روش های سرولوژیک تشخیص آن از حساسیت و دقت کافی برخوردار نبوده, علاوه بر آن, دارای نتایج مثبت و منفی کاذب فراوانی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع بروسلا در برخی از محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR تعیین حساسیت و دقت این تکنیک می باشد.مواد و روشها: در این مطالعه 208 نمونه از محصولات لبنی شامل: 57 نمونه شیر خام گاو, 34 نمونه شیر پاستوریزه, 28 نمونه پنیر پاستوریزه, 23 نمونه پنیر سنتی, 33 نمونه شیر خام بز و 33 نمونه شیر خام گوسفند, از سطح استان تهران جمع آوری گردید  DNAنمونه ها به وسیله کیت (Cinna gene, Iran) DNP استخراج شد. سپس تست Nested PCR با کمک پرایمرهای اختصاصی بهینه گردید, حساسیت و اختصاصیت تکنیک مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: بررسی ها نشان داد از 57 نمونه شیر خام گاو, 19 نمونه, و از 34 نمونه شیر پاستوریزه, 10 نمونه, همچنین از 28 نمونه پنیر پاستوریزه فقط, 8 نمونه, و از 23 نمونه پنیر سنتی, 14 نمونه و از 33 نمونه شیر خام بز, 21 نمونه و در آخر از 33 نمونه شیر خام گوسفند, 19 نمونه PCR مثبت شدند.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد, تکنیک Nested PCR مورد بررسی در این مطالعه از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است. از این رو, به نظر می رسد ضرورت استفاده از روش های مولکولی به عنوان یک روش تاییدی جهت تشخیص بروسلا در کنار روش های متداول غربالگری امری لازم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، امین، و مسلمی، الهام. (1392). مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR . تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 3(11)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/204642/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی امین، مسلمی الهام. مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR . تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1392؛3(11):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/204642/fa

    IEEE: کپی

    امین ایزدی، و الهام مسلمی، “مطالعه و شناسایی مولکولی Brucella spp در محصولات لبنی توسط تکنیک Nested PCR ،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 3، no. 11، pp. 91–98، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204642/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button