مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,086
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی سویه ای جهش یافته از باکتری Xanthomonas campestris برای تولید زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها سوبسترا

صفحات

 صفحه شروع 184 | صفحه پایان 193

چکیده

 باکتری Xanthomonas campestris یک پلی ساکارید خارج سلولی محلول در آب به نام زانتان تولید می کند که کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی, شیمیایی, نفت و دیگر صنایع دارد. این باکتری بدلیل پایین بودن سطح فعالیت -b گالاکتوزیداز قادر به مصرف لاکتوز نمی باشد. در نتیجه با رشد باکتری در محیط پایه لاکتوز از جمله آب پنیر, میزان ناچیزی زانتان تولید می شود. آب پنیر, بدلیل BOD بالای آن, دورریزی آن مشکلات عمده ای دارد. بنابراین, این ماده زائد غنی از لاکتوز و پروتئین سوبسترای مناسبی برای فرایندهای تخمیر می باشد. در این پژوهش سویه ای جهش یافته ‏ای از Xanthomonas campestris (سویه NA1) با استفاده از جهش زایی توسط اسید نیترو جداسازی شد. فعالیت آنزیم -b گالاکتوزیداز کشت NA1 در شرایط بهینه بدست آمده (pH=5.5 و دمای 38 درجه سانتی گراد), در مقایسه با کشت نوع وحشی 9.5 برابر افزایش نشان داد. تولید صمغ زانتان توسط NA1 با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها منبع کربن مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده ازطراحی آزمایش پلاکت – برمن (Plackett-Burman) و آنالیز آماری, در میان 7 پارامتر آزمایش شده, آب پنیر (بعنوان سوبسترای اصلی) و pH فاکتورهای اصلی موثر در تولید صمغ شناخته شدند. تولید صمغ در فرمانتور با استفاده از فاکتورهای مهم بدست آمده از مرحله بهینه سازی نیز مورد بررسی قرار گرفت. از سویه جهش یافته 10gl-1 زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها منبع کربن بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشرف، سیمین، صعودی، محمدرضا، و صادقی زاده، مجید. (1387). جداسازی سویه ای جهش یافته از باکتری Xanthomonas campestris برای تولید زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها سوبسترا. زیست شناسی ایران، 21(2)، 184-193. SID. https://sid.ir/paper/21266/fa

    Vancouver: کپی

    اشرف سیمین، صعودی محمدرضا، صادقی زاده مجید. جداسازی سویه ای جهش یافته از باکتری Xanthomonas campestris برای تولید زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها سوبسترا. زیست شناسی ایران[Internet]. 1387؛21(2):184-193. Available from: https://sid.ir/paper/21266/fa

    IEEE: کپی

    سیمین اشرف، محمدرضا صعودی، و مجید صادقی زاده، “جداسازی سویه ای جهش یافته از باکتری Xanthomonas campestris برای تولید زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها سوبسترا،” زیست شناسی ایران، vol. 21، no. 2، pp. 184–193، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button