مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد حلالهای آلی، روشهای طیف سنجی مریی– فرابنفش و HPLC در بهینه کردن استخراج و تعیین غلظت لیکوپن هندوانه

صفحات

 صفحه شروع 718 | صفحه پایان 726

کلیدواژه

چکیده

 کاروتنوئیدها به طور وسیعی در داروسازی, مکملهای غذایی به عنوان رنگزاها و آنتی اکسیدانها مورد استفاده قرار می گیرند. لیکوپن کارتنوئیدی با زنجیره باز هیدروکربنی است که به وفور در سبزیجات و میوه ها وجود دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در سیستمهای حیوانات و گیاهان شناخته می شود. این ترکیب به واسطه کاربردهای وسیع در صنایع دارویی, غذایی و بهداشتی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بهینه کردن استخراج و تعیین مقدار لیکوپن از هندوانه می باشد. برای رسیدن به این هدف نسبتهای متفاوت از حلالهایی نظیر هگزان, استون, اتانول, تتراهیدروفوران ودی ایزوپروپیل اتر برای استخراج بافتهای تازه له شده هندوانه مورد استفاده قرار گرفت. لیکوپن استخراج شده با استفاده از روشهای طیف سنجی مریی– فرابنفش و HPLC تعیین مقدار شد. مناسب ترین نسبت حلالها برای استخراج لیکوپن از هندوانه, هگزان / استون / اتانول (V/V/V 7:7:16) به دست آمد. غلظت لیکوپن به دست آمده با استفاده از روش HPLC, 2.59 میلی گرم در لیتر وبا روش اسپکتر وفتومتری 2.39 UV-Visible میلی گرم در لیتر تعیین شد. نتایج حاصله نشان داد که با استفاده از یک نسبت مناسب از حلالها, مقادیر بالایی لیکوپن از هندوانه استخراج می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده، رحمان، فاضلی، محمدرضا، نژادستاری، طاهر، توفیقی، حسین، جمالی فر، حسین، و میرزایی، ساکو. (1389). کاربرد حلالهای آلی, روشهای طیف سنجی مریی– فرابنفش و HPLC در بهینه کردن استخراج و تعیین غلظت لیکوپن هندوانه. زیست شناسی ایران، 23(5)، 718-726. SID. https://sid.ir/paper/21319/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده رحمان، فاضلی محمدرضا، نژادستاری طاهر، توفیقی حسین، جمالی فر حسین، میرزایی ساکو. کاربرد حلالهای آلی, روشهای طیف سنجی مریی– فرابنفش و HPLC در بهینه کردن استخراج و تعیین غلظت لیکوپن هندوانه. زیست شناسی ایران[Internet]. 1389؛23(5):718-726. Available from: https://sid.ir/paper/21319/fa

    IEEE: کپی

    رحمان مهدی زاده، محمدرضا فاضلی، طاهر نژادستاری، حسین توفیقی، حسین جمالی فر، و ساکو میرزایی، “کاربرد حلالهای آلی, روشهای طیف سنجی مریی– فرابنفش و HPLC در بهینه کردن استخراج و تعیین غلظت لیکوپن هندوانه،” زیست شناسی ایران، vol. 23، no. 5، pp. 718–726، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21319/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button