مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,332
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 مقدمه: ریفلاکس گاستروازوفاژیال از جمله شایع ترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش است. آموزش تغییرات تغذیه ای به عنوان خط اول مداخلات پرستاری, آسان ترین, ارزان ترین و مطمئن-ترین رویکرد درمانی است.هدف: تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری در مراجعه کنندگان به بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد.روش: این پژوهش تجربی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. واحدهای پژوهش 60 بیمار مبتلا به ریفلاکس معده به مری مراجعه کننده به بیمارستان قائم (عج) بودند؛ که بر اساس تخصیص تصادفی به دو گروه آموزش تغذیه و کنترل تقسیم شدند. مداخله پس از تعیین مزاج بیماران, شامل برگزاری کلاس آموزش تغذیه متناسب با مزاج تعیین شده به مدت 1.5 ساعت و رعایت رژیم غذایی تا حدامکان به مدت دو هفته بود. ابزارهای پژوهش GERD-HRQL پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی در بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری و چک لیست رژیم غذایی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 11.5 و آزمون های تی مستقل, تی زوجی و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: با توجه به این که بالاتر بودن نمره این پرسشنامه نشان دهنده وضعیت کیفیت زندگی پایین تری می باشد, مقایسه میانگین نمره کیفیت زندگی دو گروه نشان داد که نمرات کیفیت زندگی در گروه آموزش تغذیه پس از مداخله (8.80±4.22) نسبت به نمره کیفیت زندگی در گروه کنترل پس از مداخله (14.53±5.98) کاهش معنی داری داشته است (p<0.001).نتیجه گیری: در نظر گرفتن مزاج افراد در رژیم غذایی در آموزش های تغذیه ای توسط پرستاران می تواند در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری نقش به سزایی داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چمنزاری، حمید، ثاقبی، سیداحمد، هراتی، خدیجه، حسینی، سیدموسی الرضا، زرقی، نازیلا، و مظلوم، سیدرضا. (1392). تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری. مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)، 3(4 (پیاپی 9))، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/213345/fa

    Vancouver: کپی

    چمنزاری حمید، ثاقبی سیداحمد، هراتی خدیجه، حسینی سیدموسی الرضا، زرقی نازیلا، مظلوم سیدرضا. تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری. مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)[Internet]. 1392؛3(4 (پیاپی 9)):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/213345/fa

    IEEE: کپی

    حمید چمنزاری، سیداحمد ثاقبی، خدیجه هراتی، سیدموسی الرضا حسینی، نازیلا زرقی، و سیدرضا مظلوم، “تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری،” مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)، vol. 3، no. 4 (پیاپی 9)، pp. 29–38، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/213345/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button