مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات مقادیر مختلف پروتئین سویا بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای موشهای صحرایی نر هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 209

کلیدواژه

موش صحرایی (رت)Q4

چکیده

 بررسیهای متعددی پیرامون اثرات پروتئین سویا بر کاهش لیپیدها و برخی لیپوپروتئینهای خون و بدین ترتیب کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی در انسان وجود دارد. در این پژوهش اثر تغذیه پروتیین تخلیص شده تجاری سویا بر تغییرات پارامترهای سرمی کلسترول تام, تری گلیسرید, HDL, LDL, VLDL در موشهای صحرایی نر هیپرکلسترولمیک بررسی شد. نخست موشهای صحرایی (رت) به منظور ایجاد حالت هیپرکلسترولمی مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی پرکلسترول شامل غذای پایه همراه با 2 درصد کلسترول و 5/0درصد اسید کولیک قرار گرفتند. پس از خونگیری اول و سنجش پارامترهای مورد نظر بمنظور اثبات حالت هیپرکلسترولمی, مدت هشت هفته دیگر با رژیم غذایی پایه بهمراه پروتیین تخلیص شده تجاری سویا بمیزان 10درصد , 20درصد و30 درصد تغذیه شدند. درپایان دوره دوباره خونگیری و سنجش پارامترهای مذکور انجام شد. بر اساس نتایج آماری تغذیه موشهای صحرایی هیپرکلسترولمیک با 20درصد و 30 درصد پروتیین سویا سبب کاهش معنی دار میزان کلسترول تام, تری گلیسرید, HDL, LDL, VLDL و اندیس آتروژنیک شده است. کاهش کلسترول درارتباط باحضور برخی از اسیدآمینه ها و همچنین ایزوفلاونهای موجود در سویا مورد بحث قرار گرفت .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وحدتی، اکبر، جهانگیرنژاد، علی اکبر، طالبی، هوشنگ، افروز، تاجی، و ناصری، راضیه. (1384). بررسی اثرات مقادیر مختلف پروتئین سویا بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای موشهای صحرایی نر هیپرکلسترولمیک . زیست شناسی ایران، 18(3)، 201-209. SID. https://sid.ir/paper/21357/fa

    Vancouver: کپی

    وحدتی اکبر، جهانگیرنژاد علی اکبر، طالبی هوشنگ، افروز تاجی، ناصری راضیه. بررسی اثرات مقادیر مختلف پروتئین سویا بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای موشهای صحرایی نر هیپرکلسترولمیک . زیست شناسی ایران[Internet]. 1384؛18(3):201-209. Available from: https://sid.ir/paper/21357/fa

    IEEE: کپی

    اکبر وحدتی، علی اکبر جهانگیرنژاد، هوشنگ طالبی، تاجی افروز، و راضیه ناصری، “بررسی اثرات مقادیر مختلف پروتئین سویا بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای موشهای صحرایی نر هیپرکلسترولمیک ،” زیست شناسی ایران، vol. 18، no. 3، pp. 201–209، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21357/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button