مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی گچ دندانپزشکی خدابنده لو به صورت in vitro

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 242

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه گچ های معمولی مصارف زیادی در دندانپزشکی داشته و شاید یکی از پر استفاده ترین مواد مصرفی در این رشته باشند. در حال حاضر گچ سفید توسط چند شرکت در ایران تولید شده و انواع خارجی آن گران و کمیاب است. با توجه به موارد استفاده متعدد گچ ها در دندانپزشکی و با توجه به این که در مورد گچ های سفید ایرانی تحقیق کافی انجام نشده است, بنابراین هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات فیزیکی گچ سفید خدابنده لو می باشد. در این مطالعه پنج خصوصیتی که بنا به استاندارد شماره 25 ADA و استاندارد شماره 2792 ایران برای ارزیابی گچ های سخت لازم و ضروری می باشد مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی تجربی آزمایشگاهی بود. تعداد نمونه 20 عدد برای هر آزمون بود. کلیه آزمون ها مطابق با روش های ذکر شده در استاندارد شماره 25 ADA و 2792 ایران انجام شد. نتایج حاصل از این مطالعه توسط آزمون T-student و Chi square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: اطلاعات به دست آمده نشان می دهند که قوام مناسب گچ خدابندلو با نسبت 58 میلی لیتر آب به 100 گرم پودر به دست می آید و میانگین زمان سخت شدن این گچ 1.0052±13.8 دقیقه, انبساط حین سخت شدن 0.047±0.219 درصد و استحکام فشاری 0.63±5.75 مگا پاسکال است. در مورد بازسازی جزییات نیز در 75% موارد شیار به طور کامل بازسازی شده بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهند قوام, زمان سخت شدن, انبساط حین سخت شدن و توانایی بازسازی جزییات در مورد گچ خدابنده لو در حد استاندارد می باشد اما استحکام فشاری این گچ در محدوده استاندارد نبوده و باید اصلاحات لازم جهت رفع این نقیصه انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گلبیدی، فریبا، کیانی، مریم، و ابراهیمی، مریم. (1385). بررسی خصوصیات فیزیکی گچ دندانپزشکی خدابنده لو به صورت in vitro . مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 24(2 (پی در پی 68))، 235-242. SID. https://sid.ir/paper/22074/fa

    Vancouver: کپی

    گلبیدی فریبا، کیانی مریم، ابراهیمی مریم. بررسی خصوصیات فیزیکی گچ دندانپزشکی خدابنده لو به صورت in vitro . مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1385؛24(2 (پی در پی 68)):235-242. Available from: https://sid.ir/paper/22074/fa

    IEEE: کپی

    فریبا گلبیدی، مریم کیانی، و مریم ابراهیمی، “بررسی خصوصیات فیزیکی گچ دندانپزشکی خدابنده لو به صورت in vitro ،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 24، no. 2 (پی در پی 68)، pp. 235–242، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button