مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,316
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

803
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد ویروسی عصاره سیر بر روی هرپس سیمپلکس ویروس با استفاده از روش کشت سلولی

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 93

چکیده

 زمینه و هدف: ویروس هرپس سیمپلکس علت طیف وسیعی از عفونت ها در نواحی مختلف بدن می باشد. هرپس سیمپلکس تیپ I نوعی از این ویروس است که عامل دو بیماری دهانی ژنژیواستوماتیت حاد و تب خال می باشد. تاکنون داروهای متعددی برای درمان این ضایعات معرفی شده اند که هر کدام عوارض خاص خود را دارند. از این رو معرفی یک داروی گیاهی با حداقل تاثیرات جانبی برای درمان این ضایعات ضروری به نظر می رسد. سیر با توجه به دارا بودن خواص درمانی متعدد از جمله اثر ضد ویروسی می تواند داروی مناسبی باشد. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر ضد ویروسی سیر و استفاده از آن به عنوان یک داروی گیاهی در درمان ضایعات ناشی از HSVI صورت پذیرفت.مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی جهت مطالعه به صورت هم زمان می باشد از کشت سلول «هلا» برای انجام آزمایشات مختلف استفاده شد. ویروس مورد استفاده از طریق نمونه برداری از بیماران مبتلا به ضایعات دهانی تهیه گردید که بعد از افزایش عیار آن, توسط آزمایش TCID 50 در کشت سلولی تیتر آن تعیین شد. در مرحله بعد غلظت سیتوتوکسیک هر دو نوع عصاره آبکی و الکلی سیر در کشت سلولی تعیین و سپس در آزمایش دیگری اثر ضد ویروسی دو نوع عصاره مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: غلظتی از عصاره سیر که باعث مرگ در %50 سلول ها گردید (CC50) به ترتیب برای عصاره آبکی و الکلی برابر 2.91 و 3.05 mg/ml و غلظتی که باعث %60 کاهش در اثرات سیتوپاتیک ویروس شد (IC50) به ترتیب برابر 1.13 وmg/ml 0.98 به دست آمد.نتیجه گیری: به طور کلی یافته های این پژوهش بیانگر اثر بازدارندگی بارز هر دو نوع عصاره سیر بر روی HSVI می باشد. از طرفی سیر دارای اثرات سیتوتوکسیک نیز هست که در غلظت های بالاتر از غلظت های ضد ویروسی نمایان می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدمحمد، عزیزالهی، بهنام، و رحیمی، هدی. (1385). بررسی اثر ضد ویروسی عصاره سیر بر روی هرپس سیمپلکس ویروس با استفاده از روش کشت سلولی . مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 24(1 (پی در پی 67))، 86-93. SID. https://sid.ir/paper/22229/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدمحمد، عزیزالهی بهنام، رحیمی هدی. بررسی اثر ضد ویروسی عصاره سیر بر روی هرپس سیمپلکس ویروس با استفاده از روش کشت سلولی . مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1385؛24(1 (پی در پی 67)):86-93. Available from: https://sid.ir/paper/22229/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد رضوی، بهنام عزیزالهی، و هدی رحیمی، “بررسی اثر ضد ویروسی عصاره سیر بر روی هرپس سیمپلکس ویروس با استفاده از روش کشت سلولی ،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 24، no. 1 (پی در پی 67)، pp. 86–93، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا