Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,186
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت های روی، سرب، کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 با گسترش آلاینده های محیطی و به تبع آن ورود آن ها به زنجیر غذایی, بررسی در مورد انواع آلودگی و بهداشت مواد غذایی حائز اهمیت است. لذا, این پژوهش با هدف بررسی محتوی عناصر روی, سرب, کادمیوم و مس در محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان در سال 1393 انجام یافت. بدین منظور 4 مزرعه کشت گندم و 4 نانوایی پخت انواع نان لواش, بربری, سنگک و فرانسوی انتخاب و نمونه برداری از آن ها مطابق روش استاندارد انجام شد. پس از انجام مراحل آماده سازی نمونه ها به روش هضم اسیدی, غلظت عناصر در آن ها توسط دستگاه نشر اتمی (ICP) در 3 تکرار خوانده شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عناصر روی, سرب, کادمیوم و مس در نمونه های نان بر حسب میلی گرم در کیلوگرم برابر با 5.47±2.48, 0.06±0.04, 0.92±0.36 و 1.57±0.14 و در نمونه های گندم بر حسب میلی گرم در کیلوگرم برابر با 4.93±1.34, 0.17±0.16, 0.92±0.55 و 1.02±0.31 بود. از طرفی نتایج بیان گر آن بود که میانگین غلظت عناصر روی, سرب و مس کم تر و میانگین غلظت عنصر کادمیوم بیش تر از حد مجاز WHO است. از این رو, آلودگی محصول گندم و نان مصرفی شهر همدان به دلایلی همچون استفاده طولانی مدت و بی رویه از نهاده های کشاورزی به ویژه کودهای فسفاته و فاضلاب شهری برای آبیاری, استقرار مزارع در مجاوت صنایع و جاده های مواصلاتی می تواند تبعات بهداشتی غیرقابل جبرانی برای مصرف کنندگان به دنبال داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیان پور، سامان، و سبحان اردکانی، سهیل. (1396). بررسی غلظت های روی, سرب, کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان. بهداشت مواد غذایی، 7(4 (پیاپی 28) )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/222761/fa

    Vancouver: کپی

    کیان پور سامان، سبحان اردکانی سهیل. بررسی غلظت های روی, سرب, کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(4 (پیاپی 28) ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/222761/fa

    IEEE: کپی

    سامان کیان پور، و سهیل سبحان اردکانی، “بررسی غلظت های روی, سرب, کادمیوم و مس در گندم و نان مصرفی در شهر همدان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28) ، pp. 81–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا