مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر نوع حلال استخراج کننده بر خصوصیات ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره چای سبز (مقاله کوتاه)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

چکیده

 استفاده از منابع گیاهی دارای خواص ضدمیکروبی در چند دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. عصاره های گیاهی از جمله عصاره چای سبز به دلیل دارا بودن ترکیبات دارویی و ضدمیکروبی, از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. از این رو هدف از تحقیق حاضر, استخراج عصاره گیاه چای سبز و ارزیابی خاصیت ضدمیکروبی آن بود. بدین منظور از سه حلال قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی به ترتیب شامل اتانول 80 درصد, اتیل استات و n - هگزان جهت استخراج عصاره از این گیاه استفاده گردید. نتایج نشان داد از سه حلال مذکور, حلال هیدروالکلی بالاترین راندمان استخراج را دارد به طوری که بازده استخراج حلال هیدروالکل در حدود 7, اتیل استات 3 و n - هگزان حدود 2 درصد حاصل گردید. ارزیابی خاصیت ضدباکتریائی سه عصاره استحصالی نشان داد که عصاره هیدروالکلی با غلظت 250 میلی گرم در لیتر به عنوان کمترین غلظت کشنده باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و گرم منفی اشریشیا کولای می تواند به عنوان یک عامل ضدباکتریائی موثر مورد استفاده قرار گیرد. خاصیت ضدکپکی غلظت 250 میلی گرم در لیتر عصاره هیدروالکلی بر روی دو گونه کپک آسپرژیلوس ترئوس و آسپرژیلوس فلاووس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه حاوی عصاره با غلظت مذکور نسبت به نمونه شاهد در حدود 60 درصد رشد کمتری داشته و به طور موثری مانع رشد توده میسیلیومی هر دو کپک گردید. بدین ترتیب غلظت 250 میلی گرم در لیتر عصاره هیدروالکلی چای سبز می تواند به عنوان یک عامل ضدباکتریایی و ضدکپکی موثر معرفی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پروین، آیدا، و انرجان، نویده. (1396). ارزیابی تاثیر نوع حلال استخراج کننده بر خصوصیات ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره چای سبز (مقاله کوتاه). بهداشت مواد غذایی، 7(4 (پیاپی 28) )، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/222763/fa

    Vancouver: کپی

    پروین آیدا، انرجان نویده. ارزیابی تاثیر نوع حلال استخراج کننده بر خصوصیات ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره چای سبز (مقاله کوتاه). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(4 (پیاپی 28) ):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/222763/fa

    IEEE: کپی

    آیدا پروین، و نویده انرجان، “ارزیابی تاثیر نوع حلال استخراج کننده بر خصوصیات ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره چای سبز (مقاله کوتاه)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28) ، pp. 71–79، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button