مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,028
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزارش کوتاه: اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه (Camellia Sinensis) روی سویه های پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز

صفحات

 صفحه شروع 136 | صفحه پایان 142

چکیده

 زمینه و هدف: پسودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل عفونت های بیمارستانی بوده و در برابر بسیاری از آنتی بیوتیک ها به علت تولید بتالاکتاماز مقاوم می باشد. این مطالعه به منظور شناسایی پسودوموناس آئروژینوزا تولیدکننده بتالاکتاماز با طیف وسیع و متالوبتالاکتاماز جدا شده از بیماران و اثر عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه بر روی آنها انجام شد.روش بررسی: این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی روی نمونه زخم 245 بیمار سوختگی مراجعه کننده به بیمارستان شفا کرمان در سال 1387 انجام شد. برای تعیین باکتری های دارای ESBL (Extened-spectrum-b-Lactamase) از روش PCT (Phenotypic Confirmatory Test) و برای شناسایی (Metallo-b) Lactamase MBL از نوارهای E-test استفاده گردید. برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد آنتی بیوتیک های ایمی پنم, مروپنم, سفوتاکسیم, سفتازیدیم و آزترونام و عصاره های متانولی چای سبز و سیاه از روش رقت در آگار استفاده گردید. عصاره متانولی چای سبز و سیاه به روش خیساندن تهیه شد. 20 گرم پودر گیاه با متانول به مدت 24ساعت در تاریکی قرار داده شد و صاف گردید و اثر عصاره گیاه چای روی سویه های استاندارد و 41 ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز با طیف وسیع بررسی شد.یافته ها: از تعداد کل بیماران مورد بررسی 120 ایزوله پسودوموناس شناسایی شد که 41 نمونه دارای بتالاکتاماز با طیف وسیع و همگی فاقد متالوبتالاکتاماز بودند. 60 درصد از نمونه ها مقاوم به سفوتاکسیم, 66 درصد مقاوم به سفتازیدیم, 42 درصد مقاوم به آزترونام, 3 درصد مقاوم به ایمی پنم و 5درصد مقاوم به مروپنم بودند. عصاره متانولی چای سبز در غلظت 1.25 میلی گرم بر میلی لیتر قادر به مهار رشد تمام سویه های استاندارد و نمونه های بالینی پسودوموناس آئروژینوزا حاوی ESBL داشت.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی چای سبز در مقایسه با آنتی بیوتیک هایی نظیر سفوتاکسیم و سفتازیدیم دارای اثرات ضدباکتریایی موثرتری در برابر پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، علی، شمس، سعید، کلانتر، داوود، طاهرپور، آرزو، و براتی، محمد. (1391). گزارش کوتاه: اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه (Camellia Sinensis) روی سویه های پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 14(1 (پی در پی 41))، 136-142. SID. https://sid.ir/paper/79706/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی علی، شمس سعید، کلانتر داوود، طاهرپور آرزو، براتی محمد. گزارش کوتاه: اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه (Camellia Sinensis) روی سویه های پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1391؛14(1 (پی در پی 41)):136-142. Available from: https://sid.ir/paper/79706/fa

    IEEE: کپی

    علی هاشمی، سعید شمس، داوود کلانتر، آرزو طاهرپور، و محمد براتی، “گزارش کوتاه: اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی چای سبز و چای سیاه (Camellia Sinensis) روی سویه های پسودوموناس آئروژینوزا حاوی بتالاکتاماز،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 14، no. 1 (پی در پی 41)، pp. 136–142، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا