مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر pH، دما و نمک بر فعالیت آنتاگونیستی جدایه های لاکتیکی خمیرترش آرد جو بر علیه باسیلوس سوبتیلیس و بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 در این مطالعه تجربی, تأثیر تیمار های مختلف pH (2, 4 و 11), دما (4, 85 و 121 درجه سلسیوس) و نمک صفراوی (0/3, 0/6 و 1 درصد) بر قدرت مهار کنندگی پالیده (روماند فاقد سلول) کشت باکتری های اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو (پدیوکوکوس استیلسی, ویسلا سیباریا, لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس کوریا) بر علیه باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با پالیده تیمار نشده آن ها به روش میکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. ایمنی مصرف اینجدایه های لاکتیکی نیز با بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با آن ها بررسی گردید. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از این آزمون ها نیز با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که پالیده کشت باکتری های اسید لاکتیک مورد مطالعه بر روی باسیلوس سوبتیلیس دارای فعالیت آنتاگونیستی بودند. هم چنین اثر بازدارنده پالیده کشت باکتری های مذکور, تحت تأثیر تیمار های pH و دما, کاهش و تحت تأثیر تیمار های نمک مورد مطالعه, افزایش یافت. تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی نیز در محدوده نرمال قرار داشت و لذا ایمنی مصرف این باکتری های اسید لاکتیک تایید گردید. با توجه به فعالیت آنتاگونیستی پالیده کشت جدایه های لاکتیکی مورد مطالعه تحت تیمارهای pH, دما و نمک بر روی باسیلوس سوبتیلیس می توان از این پالیده ها به عنوان یک نگهدارنده زیستی در زنجیره فرآوری مواد غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، مریم، خشایی، مریم، کیادلیری، فرزانه، و صادقی، علیرضا. (1398). ارزیابی تأثیر pH, دما و نمک بر فعالیت آنتاگونیستی جدایه های لاکتیکی خمیرترش آرد جو بر علیه باسیلوس سوبتیلیس و بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی، 9(2 (پیاپی 34) )، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/222770/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی مریم، خشایی مریم، کیادلیری فرزانه، صادقی علیرضا. ارزیابی تأثیر pH, دما و نمک بر فعالیت آنتاگونیستی جدایه های لاکتیکی خمیرترش آرد جو بر علیه باسیلوس سوبتیلیس و بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(2 (پیاپی 34) ):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/222770/fa

    IEEE: کپی

    مریم ابراهیمی، مریم خشایی، فرزانه کیادلیری، و علیرضا صادقی، “ارزیابی تأثیر pH, دما و نمک بر فعالیت آنتاگونیستی جدایه های لاکتیکی خمیرترش آرد جو بر علیه باسیلوس سوبتیلیس و بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیم های کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 71–84، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222770/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button