مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

928
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین عوامل باکتریایی موجود در پوسته و زرده تخم مرغ های با پوسته آلوده و تمیز عرضه شده در تبریز

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 27

چکیده

 بیماری های مشترک باکتریایی جزو مهم ترین بیماری های عفونی انسان محسوب می شوند. در این بین بیماری های قابل انتقال از غذا دارای اهمیت ویژه ای هستند. از بین مواد غذایی با منشا دامی, تخم مرغ به دلیل نوع استفاده در محصولات غذایی مانند سس ها, چاشنی های غذایی, بستنی و انواع غذاها که ممکن است به صورت خام یا نیم پز مورد استفاده قرار گیرد همواره می تواند به صورت بالقوه منشا آلودگی و انتقال بیماری ها به انسان باشد. در این پژوهش با مراجعه به مرغداری های اطراف تبریز با نمونه برداری از تولیدات روزانه, تعداد 120 عدد تخم مرغ انتخاب و در شرایط کاملا استریل به آزمایشگاه منتقل شدند. بعد از انجام مراحل کشت (استفاده از محیط های کشت برین هارت براث, برین هارت آگار, بلاد آگار, آبگوشت تتراتیوات, آبگوشت سلنیت F, آبگوشت تیو گلیکولات, XLD آگار, سالمونلا شیگلا آگار و ...) رنگ آمیزی گرم, تست های اکسیداز و کاتالاز, باکتری های موجود بر روی پوسته و داخل زرده جداسازی و مورد شناسایی قرار گرفت. از بین 120 نمونه مورد بررسی, در 19 مورد (15.83%) آلودگی زرده به اثبات رسید. از این تعداد 73.68% را گرم منفی ها و 26.31% را گرم مثبت ها شامل می شدند.بیشترین سهم گرم منفی های زرده به سودوموناس با فراوانی 8.3% وگرم مثبت ها باسیلوس با فراوانی 4.16% تعلق داشت. همچنین از نمونه های اخذشده از پوسته 119 مورد از 120 نمونه پوسته دارای آلودگی های باکتریایی بودند که 99.16% کل نمونه ها را تشکیل می داد. از این میان 23.55% نمونه ها گرم منفی و 76.44% گرم مثبت بودند. بیشترین سهم گرم منفی های پوسته مربوط به جنس سودوموناس با فراوانی %33/18 در کل پوسته ها بود, اشریشیا با 10.83%, پروتئوس با 5.83% و سیتروباکتر با 4.16% در رتبه های بعدی قرار داشتند. از میان گرم مثبت های جداشده از پوسته بیشترین سهم متعلق به باسیلوس با فراوانی %80 بود و استافیلوکوک با 34.16%, استرپتوکوک با %15, رودوکوک با 9.16% و میکروکوک با 7.5% در رتبه های بعدی قرار داشتند. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق می توان گفت که استفاده و مصرف تخم مرغ های با پوسته کثیف در محصولات غذایی یک ریسک جدی برای سلامت انسان محسوب می شود و می تواند منجر به ایجاد بیماری های غذازاد باکتریایی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاک پور، منصور، و بزرگ نیا، مجتبی. (1390). تعیین عوامل باکتریایی موجود در پوسته و زرده تخم مرغ های با پوسته آلوده و تمیز عرضه شده در تبریز. بهداشت مواد غذایی، 1(2 (پیاپی 2))، 17-27. SID. https://sid.ir/paper/222790/fa

    Vancouver: کپی

    خاک پور منصور، بزرگ نیا مجتبی. تعیین عوامل باکتریایی موجود در پوسته و زرده تخم مرغ های با پوسته آلوده و تمیز عرضه شده در تبریز. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(2 (پیاپی 2)):17-27. Available from: https://sid.ir/paper/222790/fa

    IEEE: کپی

    منصور خاک پور، و مجتبی بزرگ نیا، “تعیین عوامل باکتریایی موجود در پوسته و زرده تخم مرغ های با پوسته آلوده و تمیز عرضه شده در تبریز،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 17–27، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button