مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم و تعیین اجزای آن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 افزایش روزافزون استفاده از نگهدارنده های طبیعی توجه بیشتر را به مطالعات علمی روی فرآورده های طبیعی ازجمله اسانس های گیاهی جلب نموده است. لذا در این مطالعه اسانس گیاه سماق, که از گیاهان مورد استفاده به عنوان طعم دهنده در غذاهای ایرانی است, مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه ابتدا از میوه گیاه سماق با روش تقطیر اسانس گیری به عمل آمد, سپس اسانس فوق توسط روش کروماتوگرافی گازی مورد آنالیز قرار گرفت. در نهایت اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم که از باکتری های مهم در ایجاد بیماری های غذایی است, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از میان اجزای به دست آمده در اسانس سماق, مهم ترین جز دارای خاصیت ضدمیکروبی (احتمالا) ماده کاریوفیلن می باشد که با دارا بودن میزان بالایی در ترکیب اسانس, می تواند خواص ضدمیکروبی آن را به خوبی توجیه کند. نتایج حاصل از بررسی اثر ضدمیکروبی نشان داد که اسانس فوق حتی در غلظت های پایین (ppm 30) نیز دارای اثرات باکتریواستاتیک می باشد و با افزایش غلظت این اثر افزایش یافته تا این که در غلظت ppm 1000 اسانس اثر باکتریوسیدال داشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت اسانس سماق به دلیل دارا بودن اجزای ضدمیکروبی به میزان فراوان, می تواند در کنترل رشد باکتری سالمونلاتیفی موریوم مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رادمهر، بهراد، خامدا، کاوه، و رجبی خرمی، افشین. (1390). بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم و تعیین اجزای آن. بهداشت مواد غذایی، 1(2 (پیاپی 2))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/222795/fa

    Vancouver: کپی

    رادمهر بهراد، خامدا کاوه، رجبی خرمی افشین. بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم و تعیین اجزای آن. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(2 (پیاپی 2)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/222795/fa

    IEEE: کپی

    بهراد رادمهر، کاوه خامدا، و افشین رجبی خرمی، “بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم و تعیین اجزای آن،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 1–9، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button