مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

335
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های مکانیکی، فیزیکی و ضد میکروبی فیلم زیست تخریب پذیر غنی شده با اسانس میخک حاصل از فلس ماهی سفید

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 71

چکیده

 فرآورده های جانبی حاصل از عمل آوری ماهی, منبع مناسبی از کلاژن می باشد. فیلم پروتیینی زیست تخریب پذیر از طریق افزودن اسانس میخک درغلظت های 0, 5/0, 1 و5/1 درصد (نسبت وزنی به وزنی پروتیین) به ژلاتین فلس ماهی سفید ساخته شده وخواص ضدمیکروبی, فیزیکی و مکانیکی شامل مقاومت کششی, درصد افزایش طول, درصد رطوبت, نفوذپذیری به بخارآب, زاویه تماس, حلالیت ویژگی های رنگ سطحی و آزمون میکروسکوپ الکترونی روبشی فیلم ها بررسی شد. فیلم های ژلاتینی براساس غلظت های مختلف اسانس میخک تهیه و مورد آزمون قرار گرفتند. همراهی اسانس میخک در محدوده 0 تا 5/1 درصد, میزان مقاومت کششی فیلم ها را کاهش داد. نفوذپذیری به بخار آب با بیشتر شدن میزان اسانس میخک از 5/0 درصد افزایش یافت. از طرفی دیگر, حلالیت فیلم و شاخص روشنایی کاهش پیدا نمود, بنابراین با افزودن اسانس میخک, میزان عبور نور در محدوده مرئی کمتر گردید. فیلم های غنی شده با اسانس میخک, تأثیر ممانعت کنندگی وابسته به دوز را در برابر استافیلوکوکوس آرئوس, لیستریا مونوسایتوژنزو اشریشیاکولای از خود نشان دادند. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی ایجاد شکاف های ریز در فیلم های غنی شده با اسانس را مشخص نمود, عاملی که در ایجاد خصوصیات فیزیکی فیلم های به دست آمده نقش مهمی را ایفا می کند. فیلم های ژلاتینی غنی شده با اسانس میخک, می تواند در بسته بندی فعال مورد استفاده قرار گرفته, اما خصوصیات آن باید اصلاح شود. فیلم ژلاتینی حاوی 1 درصد اسانس میخک دارای بهترین خصوصیات فیزیکی, مکانیکی و ضدمیکروبی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهجوریان، عباس، سعیدی اصل، محمدرضا، رضایی، مسعود، مرتضوی، سیدعلی، و آریایی، پیمان. (1397). بررسی ویژگی های مکانیکی, فیزیکی و ضد میکروبی فیلم زیست تخریب پذیر غنی شده با اسانس میخک حاصل از فلس ماهی سفید. بهداشت مواد غذایی، 8(3 (پیاپی 31) )، 57-71. SID. https://sid.ir/paper/222803/fa

    Vancouver: کپی

    مهجوریان عباس، سعیدی اصل محمدرضا، رضایی مسعود، مرتضوی سیدعلی، آریایی پیمان. بررسی ویژگی های مکانیکی, فیزیکی و ضد میکروبی فیلم زیست تخریب پذیر غنی شده با اسانس میخک حاصل از فلس ماهی سفید. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(3 (پیاپی 31) ):57-71. Available from: https://sid.ir/paper/222803/fa

    IEEE: کپی

    عباس مهجوریان، محمدرضا سعیدی اصل، مسعود رضایی، سیدعلی مرتضوی، و پیمان آریایی، “بررسی ویژگی های مکانیکی, فیزیکی و ضد میکروبی فیلم زیست تخریب پذیر غنی شده با اسانس میخک حاصل از فلس ماهی سفید،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 3 (پیاپی 31) ، pp. 57–71، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button