Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

850
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در نمونه های برنج وارداتی با برنج کشت شده در شهرستان های بروجرد و اصفهان در سال 1390 بود. به این منظور تعداد 30 نوع برنج وارداتی از کشور هند و 5 نوع برنج ایرانی عرضه شده در بازار مصرف شهرهای تهران و همدان نمونه گیری شدند. غلظت تجمع یافته کادمیوم در نمونه ها پس از فرآیند هضم اسیدی, با استفاده از دستگاه نشر اتمی قرائت گردید. بر اساس نتایج مطالعه, میانگین غلظت فلز کادمیوم در نمونه های برنج وارداتی 107.60±19.54mg/kg وزن خشک و در نمونه های برنج کشت داخل 44.70±12.55mg/kg وزن خشک بود. مقایسه میانگین غلظت کادمیوم در برنج های وارداتی و ایرانی با استاندارد سازمان های بهداشت جهانی و خواربار و کشاورزی ملل متحد, غلظت آلودگی را کمتر از حد مجاز مربوطه نشان داد. هم چنین متوسط جذب هفتگی فلز کادمیوم از برنج های وارداتی و ایرانی به ترتیب 2.07 و 0.86 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن در هفته و کمتر از حد مجاز WHO/FAO برآورد شد. لذا طبق یافته های این مطالعه, مصرف برنج های وارداتی و داخلی مشکل بهداشتی برای مصرف کنندگان به همراه نخواهند داشت, اما تجمع این عنصر در بافت های حساس بدن می تواند به مرور زمان موجب بروز مشکلاتی برای سلامتی مصرف کنندگان گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چراغی، مهرداد. (1394). بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی. بهداشت مواد غذایی، 5(2 (پیاپی 18))، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/222814/fa

    Vancouver: کپی

    چراغی مهرداد. بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(2 (پیاپی 18)):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/222814/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد چراغی، “بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 2 (پیاپی 18)، pp. 83–92، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا