Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

نیترات یکی از ترکیبات طعم دهنده, تثبیت کننده رنگ و مانع رشد میکروارگانیسم های بی هوازی در فرآورده های گوشتی می باشد. میزان بالای آن در مواد غذایی موجب بیماری مت هموگلوبینمیا و سرطان زایی می شود و اندازه گیری آن جهت تامین سلامت مصرف کنندگان ضروری است. از روش های رایج اندازه گیری نیترات, روش رنگ سنجی و HPLC می باشد. در اندازه گیری نیترات, کارایی, دقت, سرعت و میزان مواد مصرفی از نظر اقتصادی مهم می باشند. لذا این دو روش استاندارد از نظر اقتصادی با هم دیگر مقایسه شده اند. در این مطالعه هزینه های سرمایه گذاری اولیه, پرسنل, مواد مصرفی و وسایل غیرمصرفی در دو روش محاسبه گردیده و در نهایت ارزش خالص هزینه ها (NPV: Net Present Value) برای هر کدام به دست آمد. نرخ بهره از 4 تا 30% در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد میزان سرمایه گذاری اولیه, هزینه سالیانه پرسنل و مواد مصرفی در روش رنگ سنجی به ترتیب برابر 27400000, 379080000 و 214289130 ریال و درروش HPLC به ترتیب برابر 342000000, 252720000 و 7633080 ریال می باشد. میزان NPV در حداقل و حداکثر نرخ بهره در نظر گرفته شده (4 و 30%) در روش رنگ سنجی برابر 8368344000 و 2242330000 ریال و در روش HPLC برابر 4035848000 و 1207544000 ریال می باشد. بنابراین روش HPLC اقتصادی تر بوده (ارزش فعلی هزینه ها 2 برابر کمتر از روش رنگ سنجی) و پیشنهاد می گردد در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی در آزمایشگاه های دستگاه های نظارتی (اداره استاندارد و معاونت غذا و دارو) از این روش استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، مسعود، شرفی، کیومرث، دلانگیزان، سهراب، و جمشیدپور، ستار. (1392). ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی. بهداشت مواد غذایی، 3(4 (پیاپی 12))، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/222896/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مسعود، شرفی کیومرث، دلانگیزان سهراب، جمشیدپور ستار. ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(4 (پیاپی 12)):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/222896/fa

    IEEE: کپی

    مسعود مرادی، کیومرث شرفی، سهراب دلانگیزان، و ستار جمشیدپور، “ارزیابی اقتصادی روش رنگ سنجی و روش HPLC در اندازه گیری نیترات فرآورده های گوشتی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 4 (پیاپی 12)، pp. 63–71، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا