مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,248
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

863
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387

صفحات

 صفحه شروع 228 | صفحه پایان 233

چکیده

 سابقه و هدف: نمک های نیترات و نیتریت برای جلوگیری ازرشد میکروارگانیسم ها به فرآورده های گوشتی اضافه میشود. باتوجه به خواص سرطانزایی یون های فوق, این پژوهش با هدف اندازه گیری نیتریت و نیترات در فرآورده های گوشتی تولیدی کارخانجات استان مازندران انجام شده است.مواد و روش ها: مطالعه به روش مقطعی در آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. تعداد 42 نمونه از 5 کارخانه فرآوردهای گوشتی تولیدی استان شامل سوسیس با 40 درصد گوشت, کالباس با 60 درصد گوشت و همبرگر با 30 درصد گوشت, که پرمصرف ترین محصولات گوشتی استان می باشند, مورد آزمون قرار گرفت. مقدار نیتریت و نیترات با روش آنزیمی رنگ سنجی  Griess Ilosvay اندازه گیری شدند. برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون t-test استفاده شد.یافته ها: میانگین میلی گرم در کیلوگرم نیترات در سوسیس 81.14, در کالباس 115.1, در همبرگر 89.8 بود. همچنین میانگین باقیمانده نیتریت در محصولات فوق به ترتیب 39.61, 9.29 و 20.50 میلی گرم در کیلوگرم بود که مقادیر محاسبه شده در 5 کارخانه, از میزان حد مجاز استاندارد (p<0.05), پایین تر بود.استنتاج: در تمامی نمونه ها میزان باقیمانده نیتریت از حد مجاز پایین تر بود. با توجه به اینکه نیترات تحت تاثیر عوامل میکروبی و آنزیمی به نیتریت احیاء میشود و سرطان زا بودن نیتریت ثابت شده است, لزوم تمرکز بیشتر بر میزان نیترات در فرآورده های گوشتی به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، زین العابدین، باقری، غلامعلی، صالحی فر، ابراهیم، جوادیان، بهزاد، و کریم زاده، لاله. (1390). اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 21(1 (ویژه نامه))، 228-233. SID. https://sid.ir/paper/44756/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی زین العابدین، باقری غلامعلی، صالحی فر ابراهیم، جوادیان بهزاد، کریم زاده لاله. اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1390؛21(1 (ویژه نامه)):228-233. Available from: https://sid.ir/paper/44756/fa

    IEEE: کپی

    زین العابدین بابایی، غلامعلی باقری، ابراهیم صالحی فر، بهزاد جوادیان، و لاله کریم زاده، “اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 21، no. 1 (ویژه نامه)، pp. 228–233، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا