مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان باقی مانده نقره در کبد، کلیه و عضله جوجه های گوشتی پس از تجویز نانوسیلور

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 نانوسیلور یا همان نانوذرات نقره, یکی از پرکاربردترین ذرات در زمینه نانو می باشد. یکی از دلایل کاربرد گسترده این ذرات در واحدهای مرغداری به دلیل خاصیت ضدمیکروبی آنهاست. کاربرد بی رویه این مواد در واحدهای مرغداری سبب شد تا مقادیر باقی مانده نقره در بافت های عضله, کبد و کلیه مرغ های گوشتی پس از یک دوره مصرف خوراکی مورد ارزیابی قرار گیرد. در این بررسی 270 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نژاد راس انتخاب گردید, ماده نانوسیلور مصرفی (نانوسید) ساخت شرکت بهبهان شیمی ایران بود. غلظت نانوسید مصرفی بین 1 تا 7 (ppm) در نظر گرفته شد. یک هفته پس از قطع مصرف نانوسیلور و پس از کالبدگشایی جوجه های تحت مطالعه از اندام های کبد,کلیه و عضله سینه قطعاتی به ابعاد 2 سانتی متر مکعب (جمعا 36 نمونه از هر اندام) اخذ شد. نتایج با استفاده از رویه GLM و نرم افزار SAS و آزمونDuncan مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. میانگین کل باقی مانده نقره درگروه های مختلف ppm 1.5 بود و میزان باقی مانده نقره در بین گروه های آزمایشی اختلاف آماری در سطح کوچکتر از 1% را نشان می داد. میزان باقی مانده نقره در اندام های کبد و عضلات باهم اختلاف معنی داری نداشت, اما با مقدار باقی مانده در کلیه, اختلاف آماری را نشان داد. اثر متقابل عضو بر مقدار مصرف نیز معنی دار بود, که نشان می دهد میزان نقره باقی مانده در بافت اندام های مختلف بر اساس مقدار مصرف متفاوت می باشد. نتایج این مطالعه بیانگر این مطلب است که مصرف این مواد بایستی با احتیاط صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فتحی هفشجانی، عزت اله، و فهامی، فرزاد. (1393). بررسی میزان باقی مانده نقره در کبد, کلیه و عضله جوجه های گوشتی پس از تجویز نانوسیلور. بهداشت مواد غذایی، 4(2 (پیاپی 14))، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/222906/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی هفشجانی عزت اله، فهامی فرزاد. بررسی میزان باقی مانده نقره در کبد, کلیه و عضله جوجه های گوشتی پس از تجویز نانوسیلور. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(2 (پیاپی 14)):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/222906/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله فتحی هفشجانی، و فرزاد فهامی، “بررسی میزان باقی مانده نقره در کبد, کلیه و عضله جوجه های گوشتی پس از تجویز نانوسیلور،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 9–15، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button