Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,070
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی همزمان میزان نیتریت و نیترات باقی مانده در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شیراز با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 نیترات و نیتریت از کلیدی ترین افزودنی ها در تولید فرآورده های گوشتی عمل آوری شده محسوب می شوند. به رغم تمام مزایای تکنولوژیکی نیتریت, ایجاد مواد سرطان زای نیتروزآمین نگرانی هایی را در مورد استفاده از این افزودنی به همراه داشته است. در این پژوهش از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای ارزیابی همزمان میزان نیتریت و نیترات باقی مانده در فرآورده های گوشتی حاوی 80 - 61 درصد گوشت عرضه شده در روز چهارم پس از تولید در شهر شیراز استفاده شد. میزان متوسط نیتریت و نیترات باقی مانده در نمونه های سوسیس به ترتیب 36.96±7.38 و 85.81±5.5 و در نمونه های کالباس به ترتیب 20.97±3.28 و 124.85±5.3 میلی گرم در کیلوگرم بود. میزان نیترات و نیتریت در نمونه های سوسیس و کالباس تفاوت معنی داری (p<0.05) نشان داد. میزان باقیمانده نیتریت در تمامی نمونه ها کمتر از حداکثر میزان مجاز 120 میلی گرم در کیلوگرم بود. این یافته نشان دهنده به کارگیری مقادیر مجاز نیتریت در این فرآورده ها می باشد. با وجود این که نیترات به طور معمول به این قبیل فرآورده های گوشتی اضافه نمی شود, اما در تمامی نمونه ها مقادیر قابل توجهی نیترات مشاهده شد. منشا نیترات ردیابی شده را می توان به نیترات موجود در مواد اولیه نظیر گوشت, آب, ادویه و سبزیجات و هم چنین تبدیل یون نیتریت به نیترات در ابتدای فرآوری مرتبط دانست. نتایج مطالعه نشان داد, کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا روشی سریع و دقیق برای اندازه گیری همزمان میزان نیتریت و نیترات باقیمانده در فرآورده های گوشتی امولسیونه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلکاری، حجت اله، اسکندری، محمدهادی، پاک فطرت، سارا، و لشکری، حنان. (1391). بررسی همزمان میزان نیتریت و نیترات باقی مانده در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شیراز با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. بهداشت مواد غذایی، 2(2 (پیاپی 6))، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/222964/fa

    Vancouver: کپی

    گلکاری حجت اله، اسکندری محمدهادی، پاک فطرت سارا، لشکری حنان. بررسی همزمان میزان نیتریت و نیترات باقی مانده در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شیراز با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(2 (پیاپی 6)):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/222964/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله گلکاری، محمدهادی اسکندری، سارا پاک فطرت، و حنان لشکری، “بررسی همزمان میزان نیتریت و نیترات باقی مانده در فرآورده های گوشتی عرضه شده در شیراز با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 6)، pp. 51–60، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا