مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پوشش خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز، آلژینات سدیم و عصاره سیر کوهی (Allium ursinum L) بر ماندگاری پنیر لاکتیکی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 89

چکیده

 ﭘﻮﺷﺶ دﻫﯽ ﺑﺎ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻃﺒﯿﻌﯽ ﯾﮑﯽ از روشﻫﺎی ﻧﻮﯾﻦ ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ محسوب می شود ﮐﻪ اﻣﺮوزه ﮐﺎرﺑﺮد ﮔﺴﺘﺮده ای ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ. پنیر جزء محصولات غذایی محبوبی است که به دلیل نگهداری در آب نمک, مصرف روزانه آن می تواند سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند. در این پژوهش به جای نگهداری پنیر در آب نمک, از روش نوین پوشش دهی با ترکیب 2 درصد آلژینات سدیم و 3 درصد کربوکسی متیل سلولز به همراه عصاره سیر کوهی در سه سطح 5/0, 1 و 5/1 درصد استفاده شد. دو تیمار بدون پوشش بدون آب نمک و بدون پوشش غوطه ور در آب نمک, به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. ویژگی های فیزیکوشیمیایی (pH, اسیدیته و افت وزن), میکروبی (شمارش باکتری های گرمادوست و سرمادوست, کپک و مخمر) و حسی نمونه ها طی نگهداری به مدت 21 روز در دمای 4 درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که طی نگهداری, مقدار pH به طور معنی داری کاهش یافت (05/0p<)؛ در حالی که اسیدیته, افت وزن و بار میکروبی نمونه ها افزایش یافت. پوشش دهی با نسبت های مختلف در ارزیابی حسی, کلیه ویژگی های حسی نمونه ها را تحت تأثیر قرار داد. به طوری که بالاترین امتیاز پذیرش کلی مربوط به پوشش به همراه 5/1 درصد عصاره سیرکوهی بود. بر اساس نتایج تحقیق, می توان از پوشش های خوراکی بر پایه آلژینات سدیم و کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره سیر کوهی برای افزایش ماندگاری پنیر استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیده مریم، نجفیان، لیلا، و فارسی، محمد. (1399). تأثیر پوشش خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز, آلژینات سدیم و عصاره سیر کوهی (Allium ursinum L) بر ماندگاری پنیر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی، 10(1 (پیاپی37) )، 73-89. SID. https://sid.ir/paper/222915/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیده مریم، نجفیان لیلا، فارسی محمد. تأثیر پوشش خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز, آلژینات سدیم و عصاره سیر کوهی (Allium ursinum L) بر ماندگاری پنیر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(1 (پیاپی37) ):73-89. Available from: https://sid.ir/paper/222915/fa

    IEEE: کپی

    سیده مریم موسوی، لیلا نجفیان، و محمد فارسی، “تأثیر پوشش خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز, آلژینات سدیم و عصاره سیر کوهی (Allium ursinum L) بر ماندگاری پنیر لاکتیکی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 1 (پیاپی37) ، pp. 73–89، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222915/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button