مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتالوز در جیره غذایی بر پروفایل چربی و باقی مانده فلزات سنگین در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 43

چکیده

 اخیراً تمایل به استفاده از غذاهای دریایی در رژیم غذایی رو به افزایش است. آلودگی محیط با فلزات سنگین و ورود آن ها به غذا نیز سلامت انسان را به خطر می اندازد. هدف از این مطالعه بررسی اثر باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم ریز پوشانی شده و لیوفیلیزه شده به عنوان پروبیوتیک و لاکتالوز برجذب فلزات سنگین و پروفایل اسیدهای چرب ماهی قزل آلای رنگین کمان می باشد. به این منظور ماهی های خریداری شده به صورت تصادفی به 6 گروه 30 تایی تقسیم شدند. گروه ها به ترتیب دریافت کننده جیره پایه (کنترل), جیره پایه همراه لاکتالوز, جیره پایه همراه لاکتوباسیلوس فرمنتوم لیوفیلیزه و لاکتالوز, جیره پایه همراه لاکتوباسیلوس فرمنتوم ریز پوشانی شده و لاکتالوز, جیره پایه همراه لاکتوباسیلوس فرمنتوم لیوفیلیزه شده, جیره پایه همراه لاکتوباسیلوس فرمنتوم ریز پوشانی شده بودند. ماهی ها 3 بار در روز به مدت 56 روز غذادهی شدند و در انتهای دوره پرورش نمونه های عضله و کبد هر گروه جمع آوری گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیب لاکتوباسیلوس فرمنتوم ریز پوشانی شده و لاکتالوز به صورت سین بیوتیک, اسیدهای چرب امگا 6 در عضله را با اختلاف معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش داد. درترکیبات فیله هم در این گروه, رطوبت نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (p< 0. 05). این مکمل همچنین به طور معنی داری باعث کاهش باقیمانده سرب و کادمیوم در عضله و سرب, کادمیوم و روی در کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان شد (p< 0. 05). یافته های مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از لاکتوباسیلوس فرمنتوم ریز پوشانی شده همراه لاکتالوز در جیره باعث بهبود کیفیت ماهی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرسه، شیوا، قیصری، حمیدرضا، و حسین زاده، سعید. (1399). اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتالوز در جیره غذایی بر پروفایل چربی و باقی مانده فلزات سنگین در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). بهداشت مواد غذایی، 10(1 (پیاپی37) )، 29-43. SID. https://sid.ir/paper/222920/fa

    Vancouver: کپی

    مدرسه شیوا، قیصری حمیدرضا، حسین زاده سعید. اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتالوز در جیره غذایی بر پروفایل چربی و باقی مانده فلزات سنگین در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(1 (پیاپی37) ):29-43. Available from: https://sid.ir/paper/222920/fa

    IEEE: کپی

    شیوا مدرسه، حمیدرضا قیصری، و سعید حسین زاده، “اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتالوز در جیره غذایی بر پروفایل چربی و باقی مانده فلزات سنگین در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 1 (پیاپی37) ، pp. 29–43، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button