مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان نیترات در کاهو، گوجه فرنگی و سیب زمینی عرضه شده در میدان تره بار تهران به روش HPLC

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 سابقه و هدف: بیش از 80% نیترات دریافتی انسان از طریق سبزیجات تامین می شود. نیترات تجمع یافته در سبزیجات به نیتریت و نیتروز اسیدها تبدیل و در صورت ترکیب این مواد با آمین های نوع اول و دوم, نیتروزآمین ها تولید می شوند که مخاطرات بهداشتی آنها به اثبات رسیده است. از آنجا که در آخرین بررسی مصرف مواد غذایی کاهو, گوجه فرنگی و سیب زمینی بیشترین میزان سرانه مصرف را در گروه های سبزیجات برگی, بوته ای و غده ای داشتند, میزان نیترات این سبزیجات در شهر تهران تعیین شد.مواد و روش ها: از کاهو, گوجه فرنگی و سیب زمینی عرضه شده در میدان مادر میوه و تره بار شهر تهران در دو فصل تابستان و زمستان به تعداد حداقل 25 نوبت نمونه گیری (در مجموع 157 نمونه) و در هر نوبت, حدود 3 کیلوگرم از هر نوع سبزی نمونه تهیه شد. آماده سازی نمونه ها شامل جدا کردن قسمت های غیرخوراکی, شست و شو با آب, یکنواخت کردن و خشک کردن به روش انجمادی بود. نمونه ها تا انجام آزمون در دمای 18 نگهداری شدند. برای اندازه گیری نیترات از روش EC12014-2 و از آزمون های آماری ناپارامتریک Mann- Whitney, آنالیز واریانس یک طرفه Kruskal-Wallis و مقایسه چندگانه Bon-Ferroni استفاده شد.یافته ها: میانگین نیترات اندازه گیری شده در نمونه های کاهو, سیب زمینی و گوجه فرنگی به ترتیب ppm 1123.46, 188.41 و 155.65 به دست آمد. به عبارت دیگر, میزان نیترات در سبزیجات برگی بیشتر از غده ای و سبزیجات غده ای بیشتر از بوته ای بود.میانگین تجمع نیترات در کاهو در نمونه های تابستان (ppm 1223.57) بیشتر از نمونه های زمستان (1046.82 ppm) بود, ولی اثر فصل در مورد نمونه های گوجه فرنگی و سیب زمینی برعکس بود (به ترتیب ppm 210.25 و 264.24 در زمستان و 101.11 و 104.45 در تابستان). میانگین نیترات در نمونه های کاهو در هر دو فصل در محدوده مجاز بین المللی و در مورد گوجه فرنگی و سیب زمینی فصل زمستان بیشتر از حد مجاز بود.نتیجه گیری: فصل برداشت می تواند در میزان تجمع نیترات سبزیجات, عامل تاثیرگذار باشد. تحقیقات بیشتر در خصوص سایر عوامل موثر مانند واریته و سن گیاه, شرایط کشت عوامل محیطی و شرایط نگهداری پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

پورمقیم، مژگان، خوش طینت، خدیجه، صادقی مکی، انوشه، کمیلی فنود، رزیتا، گلستان، بنفشه، و پیرعلی همدانی، مرتضی. (1389). تعیین میزان نیترات در کاهو, گوجه فرنگی و سیب زمینی عرضه شده در میدان تره بار تهران به روش HPLC. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 5(1 (پی در پی 16))، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/121370/fa

Vancouver: کپی

پورمقیم مژگان، خوش طینت خدیجه، صادقی مکی انوشه، کمیلی فنود رزیتا، گلستان بنفشه، پیرعلی همدانی مرتضی. تعیین میزان نیترات در کاهو, گوجه فرنگی و سیب زمینی عرضه شده در میدان تره بار تهران به روش HPLC. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛5(1 (پی در پی 16)):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/121370/fa

IEEE: کپی

مژگان پورمقیم، خدیجه خوش طینت، انوشه صادقی مکی، رزیتا کمیلی فنود، بنفشه گلستان، و مرتضی پیرعلی همدانی، “تعیین میزان نیترات در کاهو, گوجه فرنگی و سیب زمینی عرضه شده در میدان تره بار تهران به روش HPLC،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 1 (پی در پی 16)، pp. 63–70، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121370/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button