مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,249
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمار فراصوت بر ترکیبات زیست فعال آب هویج

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 96

چکیده

 هدف این پژوهش, تعیین تاثیر تیمار فراصوت روی ترکیبات زیست فعال آب هویج (شامل فنل کل, فلاونوئید کل, کاروتنوئید کل, اسید آسکوربیک) و مقایسه آن با تیمار رایج حرارتی می باشد. نمونه های آب هویج مطابق طرح سطح- پاسخ دی اپتیمال, در سه سطح دما (25, 37.5 و 50 درجه سلسیوس), زمان (10, 20, 30 دقیقه) و دو سطح توان (350 و 400 وات) در فرکانس ثابت 24 کیلوهرتز فراصوت شدند. نتایج نشان داد, دما (p<0.01), زمان (p<0.01) و توان (p<0.05) فراصوت باعث کاهش معنی دار مقادیر اسید اسکوربیک شدند. پایداری ویتامین ث در نمونه های فرآیند شده با فراصوت بیشتر از نمونه های تیمار حرارتی بود. دمای فراصوت سبب افزایش معنی دار (p<0.05) مقادیر کارتنوئید کل نمونه ها شد. زمان فراصوت تاثیر معنی داری (p<0.01) در کاهش مقادیر فنل کل نمونه ها داشت ولی تفاوت معنی داری (p=0.22) بین فنل کل نمونه های فراصوت شده نسبت به تیمارهای حرارتی و نمونه تیمار نشده, مشاهده نشد. مقادیر فلاونوئید کل نمونه های فراصوت شده کاهش معنی داری (p<0.01) نسبت به نمونه های حرارتی و تیمار نشده داشت. مطالعه حاضر نشان داد, تیمار فراصوت به عنوان یک تیمار غیرحرارتی موجب پایداری بیشتر ترکیبات زیست فعال آب هویج (به ویژه اسید اسکوربیک, کارتنوئید کل و فنل کل) در مقایسه با تیمار مرسوم حرارتی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ایاسه، علی، علیزاده، محمد، اسمعیلی، محسن، مهرداد، عباس، و جوادزاده، یوسف. (1394). تاثیر تیمار فراصوت بر ترکیبات زیست فعال آب هویج. بهداشت مواد غذایی، 5(4 (پیاپی 20))، 81-96. SID. https://sid.ir/paper/222933/fa

    Vancouver: کپی

    ایاسه علی، علیزاده محمد، اسمعیلی محسن، مهرداد عباس، جوادزاده یوسف. تاثیر تیمار فراصوت بر ترکیبات زیست فعال آب هویج. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(4 (پیاپی 20)):81-96. Available from: https://sid.ir/paper/222933/fa

    IEEE: کپی

    علی ایاسه، محمد علیزاده، محسن اسمعیلی، عباس مهرداد، و یوسف جوادزاده، “تاثیر تیمار فراصوت بر ترکیبات زیست فعال آب هویج،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20)، pp. 81–96، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button