مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 بستنی به عنوان یک محصول شیر پرطرفدار در فصول مختلف به خصوص فصول گرم سال, با توجه به ماندگاری چندین ماهه از خطر بالقوه بالایی در انتقال باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی برخوردار است. با هدف بررسی میزان آلودگی بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در سطح شهرستان ارومیه, در یک نمونه برداری خوشه ای, ابتدا سطح شهر ارومیه به چهار منطقه تقسیم و سپس بر اساس پراکندگی واحدهای فروش بستنی و به صورت تصادفی, تعداد 144 نمونه بستنی سنتی از بستنی فروشی های سطح شهر خریداری گردید. نمونه ها از لحاظ میزان آلودگی باکتریایی, بر اساس استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند. میزان آلودگی بستنی های سنتی بسیار بالا بوده و تولیدات 78 درصد مراکز تهیه و توزیع بستنی سنتی ارومیه, آلودگی باکتریایی بیش از حد مجاز 4.2´107 CFU/g داشتند. 82.9 درصد نمونه ها آلودگی بیش از 10 CFU/g, به باکتری های خانواده آنتروباکتریاسه داشتند. 52.2 درصد کل نمونه ها به اشریشیاکولای و 2.8 درصد نمونه ها به استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت آلوده بودند. آلودگی به سالمونلا در هیچ یک از نمونه ها مشاهده نشد. در مطالعه حاضر درصد بالایی از نمونه ها از لحاظ آلودگی باکتریایی بیش از حد مجاز بودند این مساله در بستنی های مزبور, بیانگر عدم رعایت شرایط بهداشتی در مراحل مختلف تولید, نگهداری و عرضه بستنی های سنتی بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زادآذر، حسن، عبدالهی، رضا، حاج قلی زاده، قادر، دلیرراد، محمد، و مهدی زاده، تورج. (1391). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان ارومیه. بهداشت مواد غذایی، 2(1 (پیاپی 5))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/222938/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زادآذر حسن، عبدالهی رضا، حاج قلی زاده قادر، دلیرراد محمد، مهدی زاده تورج. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان ارومیه. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(1 (پیاپی 5)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/222938/fa

    IEEE: کپی

    حسن حسن زادآذر، رضا عبدالهی، قادر حاج قلی زاده، محمد دلیرراد، و تورج مهدی زاده، “بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان ارومیه،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 1 (پیاپی 5)، pp. 1–9، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222938/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button