مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

413
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه و هدفبستنی یک فراورده لبنی مغذی است که با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و ارزش غذایی بالا محیط رشد مناسبی برای رشد انواع میکروارگانیسم ها می باشد. آلودگی این فرآورده به میکروارگانیسم های پاتوژن می تواند باعث مسمومیت و عفونت های غذایی شده و سلامت انسان را به مخاطره اندازد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی تولیدی شهر زاهدان انجام پذیرفت.مواد و روش کاردر این مطالعه توصیفی- مقطعی در مجموع تعداد 68 و 120 نمونه بستنی از بستنی فروشی های سطح شهر زاهدان در طی سال های 1389 و 1390 به طور تصادفی انتخاب و از نظر میزان آلودگی باکتریایی طبق استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند.یافته هایافته های تحقیق حاضر نشان داد که 51-40 درصد نمونه های مورد بررسی آلوده به استافیلوکوک اورئوس کواگولاز مثبت, 70-47 درصد نمونه ها آلوده به باکتری های خانواده انتروباکتریاسه, 36-25 درصد نمونه ها آلوده به اشرشیا کلی, 2.94 درصد نمونه ها آلوده به سالمونلا و 12-3 درصد نمونه ها آلوده به کپک می باشند. همچنین بیشترین موارد آلودگی شناسایی شده مربوط به فصل تابستان بود.نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر ضروری است جهت جلوگیری از مسمومیت های ناشی از مصرف این بستنی ها, آموزش یهداشت به افراد جامعه و کسانیکه با مواد غذایی سر و کار دارند, نظارت بهداشتی دقیق از طریق مراجع ذیصلاح بر مراکز تولید و فروش بستنی و توجه مناسب به رعایت بهداشت محیط و بهداشت فردی این مراکز همواره مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بذرافشان، ادریس، محمدی جرجافکی، لیلی، میرکازهی، آزیتا، حقانی، حسین، پروانه، حمیدرضا، میری، مسعودرضا، و یاوری، محمدرضا. (1390). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389. دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine)، 3(4)، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/491643/fa

    Vancouver: کپی

    بذرافشان ادریس، محمدی جرجافکی لیلی، میرکازهی آزیتا، حقانی حسین، پروانه حمیدرضا، میری مسعودرضا، یاوری محمدرضا. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389. دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine)[Internet]. 1390؛3(4):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/491643/fa

    IEEE: کپی

    ادریس بذرافشان، لیلی محمدی جرجافکی، آزیتا میرکازهی، حسین حقانی، حمیدرضا پروانه، مسعودرضا میری، و محمدرضا یاوری، “بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389،” دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine)، vol. 3، no. 4، pp. 19–28، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/491643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button