مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,331
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در بستنی های سنتی شهرستان زابل

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 زمینه و اهداف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم مطلوب متقاضیان متعددی دارد. هم چنین نظر به داشتن pH خنثی و مواد مغذی فراوان, محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. حضور تخم مرغ و شیر در بستنی, احتمال حضور میکروارگانیسم های پاتوژن مثل سالمونلا را افزایش می دهد. آلودگی این فرآورده, باعث مسمومیت ها و عفونت های غذایی می شود.هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی سالمونلایی بستنی های سنتی شهرستان زابل به سالمونلا بود.مواد و روش کار: این مطالعه در سال 1394 به صورت توصیفی- مقطعی انجام گردید, تعداد 90 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی از کلیه مراکز تولید و فروش بستنی زابل جمع آوری و سپس در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل شد و آزمون های میکروبی روی نمونه ها انجام گرفت.یافته ها و بحث: در این مطالعه از 90 نمونه بستنی جمع آوری شده 62 نمونه (68.8 درصد) ازنظر سالمونلا مثبت بود. آلودگی به سالمونلا در بستنی های شهر زابل شایع است, منبع اصلی آلودگی میکروبی در مراکز تهیه و توزیع بستنی سنتی, استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه, عدم رعایت بهداشت شامل بهداشت فردی و عدم شستشو صحیح ظروف است. بنابراین نظارت بهداشتی دقیق بر مراکز تهیه و توزیع بستنی در زابل الزامی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خمر، فاطمه، علیپوراسکندانی، مجید، و سعادتی، داریوش. (1396). بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در بستنی های سنتی شهرستان زابل. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 11(1)، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/132711/fa

    Vancouver: کپی

    خمر فاطمه، علیپوراسکندانی مجید، سعادتی داریوش. بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در بستنی های سنتی شهرستان زابل. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1396؛11(1):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/132711/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خمر، مجید علیپوراسکندانی، و داریوش سعادتی، “بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در بستنی های سنتی شهرستان زابل،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 83–89، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132711/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button