مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی، شناسایی و تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکای بیماری زا از شیرهای پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 35

چکیده

 به منظور بررسی وجود سویه های بیماری زای یرسینیا انتروکولیتیکا در شیر پاستوریزه, طی سال 1390 تعداد 242 نمونه شیر پاستوریزه عرضه شده در تبریز جمع آوری گردید. نمونه ها در محیط PSBB غنی سازی شد و از ژن های Ail و Fvir به عنوان توالی های هدف برای ردیابی سویه های بیماری زای یرسینیا انتروکولیتیکا در نمونه های غنی شده استفاده گردید. از نمونه های مثبت در آزمایش PCR در محیط CIN آگار و MacConkey آگار کشت داده شد و پرگنه های مشکوک با duplex-PCR تایید گردید. جهت تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکا, جدایه باکتری به وسیله آزمون های بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین شمارش تعداد باکتری های شاخص بهداشتی و آزمون کیفی فسفاتاز قلیایی (ALP) بر روی نمونه های شیر پاستوریزه انجام یافت. یرسینیا انتروکولیتیکای بیماری زا در 6.61% (16 نمونه) از نمونه های شیر پاستوریزه با روش ail-PCR ردیابی گردید. در حالی که 4.13% (10 نمونه) از نمونه ها با روش VirF-PCR مثبت تشخیص داده شد. از بین نمونه های مثبت در آزمایش PCR, فقط 0.41% (1 نمونه) به وسیله کشت جداسازی و با duplex-PCR تایید گردید. بر اساس آزمایش های بیوشیمیایی, جدایه یرسینیا انتروکولیتیکا از نوع بیوتیپ 4 تعیین گردید. طبق نتایج مطالعه, 11.57% (28 نمونه) از نمونه های شیر پاستوریزه ALP مثبت بودند و تعداد باکتری های شاخص بهداشتی در این نمونه ها در قیاس با نمونه های ALP منفی تفاوت معنی دار (P<0.01) نشان داد. با توجه به حساسیت زیاد یرسینیا انتروکولیتیکا نسبت به حرارت پاستوریزاسیون, لذا آلودگی ثانویه می تواند دلیل اصلی حضور یرسینیا انتروکولیتیکای زنده در شیر پاستوریزه باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنیفیان، شهرام. (1390). جداسازی, شناسایی و تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکای بیماری زا از شیرهای پاستوریزه. بهداشت مواد غذایی، 1(4 (پیاپی 4))، 23-35. SID. https://sid.ir/paper/222947/fa

    Vancouver: کپی

    حنیفیان شهرام. جداسازی, شناسایی و تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکای بیماری زا از شیرهای پاستوریزه. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(4 (پیاپی 4)):23-35. Available from: https://sid.ir/paper/222947/fa

    IEEE: کپی

    شهرام حنیفیان، “جداسازی, شناسایی و تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکای بیماری زا از شیرهای پاستوریزه،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 4 (پیاپی 4)، pp. 23–35، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222947/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button