Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

874
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رفتار سویه های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 25

چکیده

 هدف از این تحقیق مطالعه رفتار سویه های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و بررسی قابلیت بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی بر این باکتری بود. برای این منظور, شیر پاستوریزه و فراپالایش شده با تعداد 3 واحد لگاریتمی در هر گرم از سویه های استاندارد DSM 11502 و 9499 DSM و سویه بومی یرسینیا انتروکولیتیکا تلقیح شد و نمونه های پنیر دارا و فاقد کشت آغازگر تهیه شدند. تعداد یرسینیا انتروکولیتیکا در زمان تلقیح, متعاقب گرمخانه گذاری و طی 2 ماه دوره نگه داری با روش کشت در محیط CIN آگار شمارش و با آزمون PCR مورد تایید قرار گرفت. طبق نتایج مطالعه, بعد از گرمخانه گذاری تعداد یرسینیا انتروکولیتیکا در هر دو گروه از نمونه های دارا و فاقد آغازگر به مقدار 4.14 واحد لگاریتمی (p<0.01) افزایش پیدا کرد. اما طی دوره نگه داری, تعداد این باکتری فقط در نمونه های حاوی آغازگر کاهش یافت. از آن جایی که مقدار pH بین نمونه های دارا و فاقد آغازگر تفاوت معنی داری (p<0.01) داشت؛ لذا شرایط اسیدی از عوامل اصلی مهار کننده یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده, سویه بومی یرسینیا انتروکولیتیکا در مقایسه با سویه های آزمایشگاهی به طور معنی داری (P<0.01) پایداری بیشتری در پنیر فراپالایشی داشت. با در نظر گرفتن نقش کشت آغازگر در غیرفعال نمودن یرسینیا انتروکولیتیکا, ایجاد شرایط دمایی و زمانی برای تکثیر و فعالیت مناسب باکتری های آغازگر و یا استفاده از کشت هایی با قابلیت تولید ترکیبات آنتاگونیستی می تواند علاوه بر ایجاد طعم و بافت مناسب در محصول, در کنترل مخاطره ناشی از آلودگی های احتمالی پنیر فراپالایشی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    واثقی بخشایش، رضا، و حنیفیان، شهرام. (1394). رفتار سویه های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی، 5(1 (پیاپی 17))، 13-25. SID. https://sid.ir/paper/222874/fa

    Vancouver: کپی

    واثقی بخشایش رضا، حنیفیان شهرام. رفتار سویه های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(1 (پیاپی 17)):13-25. Available from: https://sid.ir/paper/222874/fa

    IEEE: کپی

    رضا واثقی بخشایش، و شهرام حنیفیان، “رفتار سویه های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 1 (پیاپی 17)، pp. 13–25، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا