مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی ادویه و سبزی های معطر عرضه شده در تبریز: جمعیت میکروبی و تنوع گونه ای باکتری های روده ای

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

ادویه و چاشنی ها منشأ گیاهی دارند و برای بهبود عطر, طعم و رنگ مواد غذایی به کار می روند. آلودگی میکروبی گیاهان ادویه ای نظیر بسیاری از محصولات کشاورزی یکی از مهم ترین چالش ها در زمینه سلامت مواد غذایی است. باکتری های روده ای بیش ترین اهمیت را در ایمنی غذایی دارند و ردیابی آن ها در مواد غذایی از رایج ترین آزمون ها برای ارزیابی وضعیت بهداشتی است. این مطالعه با هدف بررسی بار میکروبی و تنوع گونه ای باکتری های روده ای در ادویه و سبزی های معطر عرضه شده در شهر تبریز انجام پذیرفت. تعداد 125 نمونه شامل 25 نوع ادویه و گیاه معطر از پنج منطقه مختلف تبریز جمع آوری گردید. طبق نتایج مطالعه, تمامی نمونه ها حاوی باکتری های مزوفیل هوازی و کلی فرم ها بودند. میانگین شمارش باکتری های مزوفیل هوازی و کلی فرم به ترتیب در 28 و 40 درصد نمونه ها بالاتر از استاندارد بین المللی برآورد شد. تعداد 110 جدایه متشکل از 13 گونه متنوع از باکتری های روده ای از نمونه های آزمایش شده, جداسازی شد که بالاترین میزان فراوانی به ترتیب مربوط به اشریشیا کولای با 81/21% و کم ترین فراوانی مربوط به سالمونلا انتریکا با 9/0% بود. وجود آلودگی میکروبی بیش از حد مجاز و به ویژه حضور انواع باکتری های روده ای با پتانسیل بیماری زایی در نمونه ها نشانگر یک مخاطره بهداشتی می باشد. در نتیجه لازم است ادویه و گیاهان معطر با استفاده از فرایندهای مناسب نظیر تیمار حرارتی, ازن یا پرتودهی برای رفع آلودگی میکروبی ادویه آلودگی زدایی شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مولادوست، سولماز، و حنیفیان، شهرام. (1397). آلودگی ادویه و سبزی های معطر عرضه شده در تبریز: جمعیت میکروبی و تنوع گونه ای باکتری های روده ای. بهداشت مواد غذایی، 8(2 (پیاپی 30) )، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/222986/fa

    Vancouver: کپی

    مولادوست سولماز، حنیفیان شهرام. آلودگی ادویه و سبزی های معطر عرضه شده در تبریز: جمعیت میکروبی و تنوع گونه ای باکتری های روده ای. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(2 (پیاپی 30) ):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/222986/fa

    IEEE: کپی

    سولماز مولادوست، و شهرام حنیفیان، “آلودگی ادویه و سبزی های معطر عرضه شده در تبریز: جمعیت میکروبی و تنوع گونه ای باکتری های روده ای،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 55–67، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222986/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button